Silifkeliler Avrupa Parlamentosunu Ziyaret Etti

Silifke’nin Almanya’daki kardeş şehri Hassloch’a giden ve kafile başkanlığını Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’in yaptığı gurup, gezi incelemelerde bulunmak üzere Fransa’nın Strazburg şehrinde bulunan Avrupa parlamentosunu da ziyaret etti.

Silifkeliler Avrupa Parlamentosunu Ziyaret Etti
Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim İlhan, Emniyet Müdürü Volkan İmişçi, Belediye Meclis Üyesi Mücahit Aktan, Kent Konseyi Genel Sekreteri Mehmet Coşkun, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dr. Nesrin Esin, Belediye Proje Koordinatörü Çiğdem Sağında, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Cemalettin Evren, Belediye Kültür Müdürü ve Kardeş Şehir Komite Başkanı Lutfi Uğur’un da aralarında bulunduğu gurup, Hassloch Belediye Başkanı Hans Ulrich Ihlenfeld’in davetlisi olarak gittiği kardeş şehir Almanya’nın Hassloch şehrinde gezi ve incelemelerini sürdürüyor. Silifke’den giden gurup daha sonra Fransa’ya geçerek 450 milyon kişiden oluşan devasa bir nüfusu temsil eden ve temel işlevi bir siyasi güç olarak topluluk politikalarının hazırlanması için gereken inisiyatifleri üreten Starzburg Avrupa Parlamentosunu da ziyaret ettiler

Gezi ve incelemeler hakkında bir açıklama yapan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, “Almanya’daki kardeş şehrimiz Hassloch Belediyesi ile sürdürdüğümüz kardeş şehir anlaşması çerçevesinde karşılıklı ziyaretlerimiz de devam etmektedir. Bu yıl bizleri davet eden Kardeş Şehir Belediye Başkanımız Hans Ulrich Ihlenfeld, Silifke’den gelen gurubumuza yönelik çok güzel bir gezi ve inceleme programı hazırlamıştır. Kardeş şehrimiz Hassloch ve çevresinde yaptığımız gezi ve incelemelerden dolayı çok memnunuz. Yapılan programlar çerçevesinde özellikle Avrupa ülkeleri için büyük önem arz eden ve bünyesinde Avrupa politikalarının işleyişini barındıran Fransa Strazburg parlamentosunu da gezme ve inceleme imkanı bulduk. İşlevleri arasında yer alan araştırma komisyonlar kurmak ve Avrupa Birliği vatandaşlarının dilekçelerinin de incelenmesi gibi önemli görevleri bulunan Strazburg Avrupa Parlamentosu’nu da Silifke gurubumuzla ziyaret ederek burada yürütülen çalışmalar ve işleyişler hakkında çok güzel bilgiler edindik“ dedi.

Kaynak: İHA