“Bursa Sanayisine Yeni Perspektif Geliyor”

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını İzleme Komisyonu’nun Bursa sanayisine yeni bir gelişim perspektifi sunacağını söyledi.

“Bursa Sanayisine Yeni Perspektif Geliyor”
AK Parti Bursa İl Başkanlığı ihtisas komisyonlarından beşincisi, Ekonomist Dr. Nihat Gülçimen başkanlığındaki, Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını İzleme Komisyonu görevine başladı.

Komisyon üyeleri ilk toplantılarını AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın’ın makamında yaptı. AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, komisyon üyeleriyle yaptığı toplantıda, üyelere çalışmalar ve izlenecek yol ile ilgili bilgiler verdi. Yalçın, 7 başlıkta komisyon çalışmalarına karar verdiklerini ve bu komisyonların sırayla çalışmalara başladığını anımsatarak, “Bu komisyonların içinde tarım, sanayi, kentsel dönüşüm, sosyal politikalarla ilgili komisyonlar var. Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını İzleme Komisyonu da çok önemli bir görev üstlenecek. Bursa’nın sanayisine yeni bir perspektif belirlemek gerek. Bu komisyon inanıyorum ki bu konuda önemli çalışmalar yapacak” dedi.

Yalçın, kurulan ihtisas komisyonlarının Bursa’nın çok uzun yıllar vizyon çalışmalarını planlayacağını vurguladı. “BURSA SANAYİSİ BİRKAÇ BRANŞA TOPLANMIŞ DURUMDA” Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını İzleme Komisyonu’na klasik sanayi komisyonu demediklerine dikkat çeken Yalçın, “Bu komisyon sanayi dönüşümünü ve KOBİ sorunlarını araştıracak. Yani probleme ışık tutarak ismini de buna göre belirledik. Türk Ticaret Kanunu da (TTK) bugünlerde ön plana çıkmış durumda. Belki TTK da bize bu süreçte yardımcı olacaktır. Bu konuda çok ciddi söylemler var. Organize sanayi bölgelerinin, ticaret odalarının ve üniversitelerin yaptığı çok ciddi çalışmalar var. Bursa’da önemli bir sanayi birikimi var. Fakat Bursa’daki sanayi birikimi otomotiv, makine, gıda, tekstil gibi özellikle bir kaç branşa yoğunlaşmış durumda” diye konuştu.

Bursa’daki sanayicilerin rahat para kazanamadığını dile getiren Yalçın, “Bursa sanayicileri çok zorlanıyorlar ama az kazıyorlar. Yani bu verdikleri emekle daha çok kazanmaları gerekir diye düşünüyorum. Kendi içinde, sektöründe öne çıkmış, yüksek katma değerli işler yapmayı başarmış özellikli üretenler mutlaka var. Onlar zaten öne çıkıp daha çok kazanç elde edebiliyorlar ama reel ortama baktığımızda Bursa’da bir alışılmışın dışına çıkamama hali var” şeklinde konuştu.

“BURSA, SAVUNMA SANAYİ İÇİN ÇOK UYGUN”

Yalçın, Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını İzleme Komisyonu’nun amacının, bu komisyonla Bursa’nın bugüne kadar giremediği bazı alanlarla ilgili orta vadede bir öneri çıkarabilmek olduğunu da dile getirdi. Bursa’nın savunma sanayi için ideal bir kent olduğunu vurgulayan Yalçın, “Savunma sanayi Bursa’nın yapısına uygun. ‘Bursa, makine ve otomotivdeki tecrübesini bu alanda kullanabilir’ diye bir görüş var. Ayrıca Bursa bu ekipmanla savunma sanayisine parça üretebilir ve daha yüksek karla satabilir” dedi.

İl Başkan Yardımcısı İbrahim Okur’a bağlı olarak çalışacak Sanayi Dönüşümü ve KOBİ Sorunlarını İzleme Komisyonu Ekonomist Dr. Nihat Gülçimen başkanlığında şu isimlerden oluşuyor: “Mehtap Ekinci, Habil Duran, Ömer Aybar, Niyazi Salman, Mehmet Erker, İzzet Şenocak, Cengiz Güven, Faruk Bolat, Hakan Kale ve Recep İyigün.”
Kaynak: İHA