Yaralı 10 Filistinli Tedavileri İçin Türkeyi’ye Getirildi

Filistin’de yaşanan çatışmaların ardından ağır yaralanan 10 Filistinli tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirildi.

FİLBEL Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, ''Filistin'de yaklaşık bin 500 hastalardan durumu ağır 60 hastadan 10 tanesini bugün getirebildik. Devletimizin sağladığı kolaylık için teşekkür ediyoruz” dedi.

Filistinli Beyazeller Derneği (FİLBEL) Filistin’de yaşanan çatışmalarda yaralanan 10 yaralıyı tedavilerinin yapılabilmesi için İstanbul’a getirdi. Mısır Hava Yolları'na ait tarifeli bir uçakla İstanbul’a getirilen yaralılar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ile Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Filistin’deki çatışmalarda enaz bin 500 kişinin yaralandığı ve durumu ağır olan 60 kişinin bulunduğunu ifade eden FİLBEL Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, ''Filistin'de yaklaşık bin 500 hastalardan durumu ağır 60 hastadan 10 tanesini bugün getirebildik. Devletimizin sağladığı kolaylık için teşekkür ediyoruz.

Yaralıların Türkiye'deki hastanelere getirilirken uluslararası anlaşmalardan dolayı zorluklar yaşandığını dile getiren Öztürk, Filistin'deki 5 çıkış kapısından biri olan Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır'a geçtiklerini ve oradan da tarifeli uçaklarla Türkiye'ye gelebildiklerini söyledi.

Şuana kadar 33 hastalı Türkiye’ye getirdiklerini belirten Öztürk, “FİLBER olarak toplamda 33 hastamızı Türkiye’ye getirdik. Türkiye’nin beyaz barış elini işgal altındaki Gazze ve işgal altındaki Filistin’de kardeşlerimize sunmak ve kardeşlerimizin imkanı olmayan hastane ortamından getirilip Türkiye’de tedavi ve ameliyatlarını gerçekleştirmek üzere bu seferde 10 hastamızı Türkiye’mize getirdik. Kendi imkanlarımızla ve Türkiye Cumhuriyeti’nin maddi manevi destekleriyle tedavilerini gerçekleştirmek üzere burada bulunmaktalar. Derneğimiz bu zamana kadar 4 kez Türkiye’ye hasta getirdiler. Fakat Yeryüzü Doktorları Derneği ile beraber FİLBER olarak 4. kez Filistin’e proje kapsamında ziyarette bulunduk. Toplamda bin küsur üzerinde tedavi yapıldı. 99 ameliyat edildi. Yayınlanan raporlar doğrultusunda Türkiye’ye getirilmesi kararlaştırılan 70 hastadan 10’nu getirebildik" diye konuştu.

Halen acil olarak tedavi için bekleyen 60 hastanın bulunduğuna dikkat çeken Öztürk, “Özellikle başbakanımız Filistin konusunda çok hassas. Yardımlarını hükümetimizden de artarak devam etmesini bekliyoruz. İşgal altındaki Filistin özellikle Gazze bölgesindeki seçim sonrasında ambargo uygulanmakta. Steril bir ortam yok, ameliyat edilsinler. Kişi başı düşen hasta sayısı olarak doktor çok çok az. Özellikle uzman hekim sayısı çok az. Çok zor şartlar altında tedavi edilmeyi bekleyen çok fazla yaralı var. İnanın Filistin’de gezseniz her sokakta her yerde bir yaralı veya hasta görürsünüz. İşgalin getirdiği büyük sıkıntılar doğrultusunda çok büyük zorluklar yaşanmakta. Bizde Türkiye kuruluşu olan bir dernek olarak ne derece Gazze ve Filistin’e katkı sunabilirsek o derece Türkiye’nin de şefkatini göstermiş olacağız” dedi.

Kaynak: İHA