Somali ve Kenyalı Öğrenciler Karne Sevinci Yaşadı

Kimse Yok Mu Derneği tarafından Somali ve Kenya’dan getirilerek Erzurum’da eğitimlerini sürdüren öğrenciler karne sevinci yaşadı.

Somali ve Kenyalı Öğrenciler Karne Sevinci Yaşadı
Kimse Yok Mu Derneği tarafından ülkelerindeki kıtlık ve siyasi karışıklıklar nedeniyle Türkiye’ye getirilen ve eğitim masrafları Özel Aziziye Eğitim Kurumları tarafından karşılanan 12’si Somalili, 11’i Kenyalı toplam 23 Afrikalı öğrenci karne sevinci yaşayarak tatile girdi. Karnelerini Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi öğretmeni Mustafa Karagöz’ün elinden alan öğrenciler, yaz programının ardından bir buçuk aylığına ülkelerinde tatil yapacak.Lise 2’ye geçen Kenyalı Salih Badawy, Türkiye’ye 8 ay önce geldiğini, Erzurum’a da çok alıştığını söyledi.

Burada çok mutlu olduğunu vurgulayan Sadawy, “Seneye inşallah lise 2'de olacağım. Yaz tatilinde burayı çok özleyeceğim.” dedi.

Somali’den Erzurum’a getirilen Abdulvahhab Muhammed ise arkadaşlarıyla birlikte karne sevinci yaşadıklarını ifade etti.

9 ay önce ülkesinden getirildiğini söyleyen Muhammed, “Erzurum ikinci memleketimiz oldu. Buraya çok özleyeceğiz.” diye konuştu.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Karagöz, Kimse Yok Mu tarafından Erzurum’a 12’si Somali, 11’i Kenyalı olmak üzere toplam 23 öğrencinin 9 ay önce Erzurum’a getirildiğini belirtti.

Bu öğrencilerin lise 1’i tamamlayarak karnelerini aldığını ifade eden Karagöz, “Biz öğrencilerimize çok alıştık. Bu 9 ayın nasıl geçtiğini anlamadık. Çok güzel kaynaşmalar oldu. Şu an kendilerine Dadaş diyorlar, Erzurumlu oldular. Hatta bazen Erzurum şivesiyle konuşuyorlar. Şu an tam Türkiyeli oldular.” ifadelerini kullandı .