Şengül: ''Hükümet Neye El Atsa Kocaoğlu Aslan Kesiliyor''

AK Parti Milletvekili Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu’nun, Alsancak Stadyumu’nun alışveriş merkezi yapılmasına izin vermeyeceği yönündeki açıklamalarına cevap verdi.

Kocaoğlu’nun hemen hemen her konuda getirilen önerilerden sonra aslan kesilerek agresif tutumlar sergilediğini söyleyen Şengül, “Bugüne kadar pek çok konuda bir önerisi olmayan Kocaoğlu, gündeme getirilen önerilere hemen karşı çıkma yolunu seçiyor. Bugüne kadar kentsel dönüşümde bir şey üretmeyen Kocaoğlu, hükümet kentsel dönüşüm yasası çıkardığı zaman harekete geçti. Hükümet stat yapmaya kalkınca da harekete geçti. Şimdi de Alsancak Stadyumu’nun alışveriş merkezi yapılacağını iddia ediyor. Böyle bir plan mı varmış? Alışveriş merkezi yapımı nereden çıkmış? Üzgünüm ama yine hayal görüyorlar.” dedi.

'AMAÇLARI BİR ŞEY YAPMAK DEĞİL, YAPTIRMAMAK'

Alsancak Stadyumu’nun eskidiğini ve mutlaka yıkılması gerektiğini savunan Milletvekili Şengül, “Fiziki sebeplerle kendi kendine yıkılıyor, başkanın haberi yok. Yaklaşık 80 yıllık bir bina. Betonarme sistemi çökmüş durumda. Yoğun doluluk durumunda, maç sırasında bile çökme riski var. Stadın şehrin tarihinde hatıraları olduğunu söylüyorsanız, korumak için bugüne kadar belediye olarak ne yaptınız? Orada nasıl maç oynanıyor, Haberiniz Var Mı? Bu stada ailenizi alıp gidebilir misiniz? Bu kadar demode olmuş, çağdışı bir stat Türkiye’nin neresinde var? Böyle bir fiziki yapıya, böyle bozuk bir zemin yapısına sahip bir statta oynayan takımlarımız, nasıl sportif başarılar elde edecek? Sayın Kocaoğlu, bu işler 'Yaptırmam' demekle olmaz. 'Ben yapacağım' diyorsanız yapın. Şehrin neresine isterseniz buyurun yapın, biz de alkışlayalım. Elinizi tutan mı var? Yıllardır sadece konuşuyorsunuz. Bahane üstüne bahane. Yalan yanlış teknik bilgilerle İzmirliyi kandırma, oyalama peşindesiniz ama bunlar işin bahanesi. Sizin amacınız bir şey yapmak değil, ne pahasına olursa olsun yaptırmamak ama artık yeter.” şeklinde konuştu.