Gürbüz Çapan’ın 18 Yıla Kadar Hapsi İstendi

Esenyurt Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarına ilişkin aldığı 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ın 18 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul 9.Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2001 yılında başlayan ve 2009’da sona eren ilk yargılamada, “örgüt kurmak ve rüşvet suçlarından” 5 yıl hapisle cezalandırılan Çapan, hakkındaki “ihaleye fesat” karıştırmak suçu ise zaman aşımından ortadan kaldırılmıştı.

Avukatların itirazı üzerine Yargıtay’a gönderilen dava dosyası farklı tarihlerdeki bazı duruşma tutanaklarının altında imza eksikliği olduğu gerekçesi ile bozulmuştu.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Zeki Çapan, Mehmet Uzunol, Ahmet Pehlivan, Muharrem Çöpçü hazır bulundu.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı Salim Duran, Gürbüz Çapan’ın örgüt kurmak ve rüşvet almak suçlarından 6 yıldan 18 yıla kadar hapsini istedi.

Savcı Duran, Çapan’ın kardeşleri, Zeki Çapan, Günay Çapan ve Çetin Çapan’ın ise örgüt üyeliğinden 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Sanıklardan Gürbüz Çapan hakkında “ihaleye fesat karıştırmak”, Zeki Çapan, Günay Çapan ve Çetin Çapan hakkındaki “özel evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma” suçlarından zaman aşımı nedeni ile davalarının ortadan kaldırılmasını isteyen Savcı Duran 28 sanık hakkında ise “örgüt üyesi olmak, rüşvet almak, rüşvet vermek” suçlarından 1 yıldan 15 yıla kadar hapsini istedi.

Savcı Duran tüm sanıklar hakkındaki “ihaleye fesat karıştırmak, örgüte yardım etmek suçlarından” davaların zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmasını talep etti.

Savcının mütalaasının ardından duruşmada hazır bulunan alan sanıklar ve avukatları mütalaaya karşın savunmalarını yapmak üzere süre talep ettiler. Verdiği aranın ardından sanıklara ve avukatlarına mütalaaya karşın savunmalarını yapmak üzere süre veren mahkeme duruşmayı erteledi .
Kaynak: İHA