Devrek Anadolu İmam-Hatip Lisesi’inden Mezuniyet Töreni

Hatip Lisesi’nin 30.mezunları, törenle diplomalarını aldı.

Devrek Anadolu İmam-Hatip Lisesi’inden Mezuniyet Töreni
Devrek ilçesi İmam Hatip Lisesi Engin Yalçınkaya Konferans Salonu’nda düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nıın okunması ile başladı.

Okunan Kur’an-Kerim’in ardından ise okulun tanıtımı ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

Düzenlenen törende konuşan Devrek Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü İsmail Öztürk, 37 yıl önce öğretime açılan İmam-Hatip Lisesi’nin bugün 30. mezunlarını verdiğini ifade etti.

Öztürk “65 pırıl pırıl öğrencimizi mezun veriyoruz. Biraz sevinçli biraz hüzünlüyüz. Onlardan insanlığın iyiliğine hizmet etmelerini istiyoruz. Sağlık, mutluluk ve başarılar hayat boyunca sizlerin olsun” dedi.

Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner ise, Devrek Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin kurulduğu 1975 yılından bugüne kadar yetiştirdiği yüzlerce öğrenci ile ilçe eğitiminde önemli yeri bulunduğunu ifade etti.

Kaymakam Öner, şöyle devam etti: “Devrek Anadolu İmam-Hatip Lisesinden mezun olacak öğrencilerimizin mezuniyet sevincini paylaşıyoruz. Yaklaşık 12-13 yıllık bir eğitim sürecinin sonunda başta öğretmenlerimizin ve ailelerimizin yıllarca süren emekleri ve öğrencilerimizin çabaları neticesinde artık gençlerimiz hayatın başka aşamasına bakıyorlar. Devletin zorunlu kıldığı İlk ve Orta Öğretim aşamasının tamamlanmasıyla birlikte, öğrencilerimizin bir kısmı belki hemen çalışma hayatına atılacaklar, değişik meslekleri olacak, bir kısmı bir üst öğrenim aşaması olan Üniversite eğitimine devam edecek ve şüphesiz bu topluma, bu millete hizmetin bir köşesinden er ya da geç tutacaklar. Memleketin geleceği gençlerin olduğuna göre onlar donanımlarıyla, aldıkları eğitimle, yetenekleriyle, gayretleriyle bu gelecek diye tabir ettiğimiz imkan ve fırsatlara, değerlere sırasıyla sahip olacaklar” dedi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler, ilahiler ve skeçler davetliler tarafından ilgi ile izlenirken, mezun olan öğrencilere okul öğretmenleri tarafından başarı belgeleri verildi.

Düzenlenen programın ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. Programa, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner’in yanı sıra Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, İl Sosyal Etüt ve Projeler Müdürü ve eski Devrek Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Hayri Bulazar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, DEİMDER Başkanı Aydın Çolpa, şube müdürleri, daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA