Bozcaada’da Organik Tarım Sertifikasyon Denetimleri Başladı

Çanakkale’nin Bozcaada İlçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen 2012 yılı Organik Tarım Projesi çalışmaları devam ediyor.

Bozcaada’da Organik Tarım Sertifikasyon Denetimleri Başladı
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay Sarı, İlçe Müdürlüğü teknik elemanları, İzmir merkezli CERES Sertifikasyon firması kontrolörleri ve Sarp Organik Tarım Sistem Danışmanlığı firmasından Ziraat Mühendisleri ile birlikte, ilçede çalışma başlattı. Sarı, “İlçe de Organik Tarım yapan 69 bağ, 24 zeytin, 1 badem, 2 domates, 1 incir üreticisinin toplam 3 bin dekar arazilerini gezdik. Bu alanlardan kalıntı analizi için yaprak numuneleri alındı. İlçe Müdürlüğü tarafından dağıtılan Organik Kovanlar ile Bozcaada’da Organik Arıcılık faaliyetine ilk kez bu yıl başlayan 5 arı yetiştiricisinin kovan kontrollerini de gerçekleştirdik” dedi.

İlçe Müdürü Tuncay Sarı, Organik Tarım Projesinin Bozcaada’da 2004 yılından beri yürütülmekte olduğunu hatırlatarak, “2004 - 2011 yılları arasında dar kapsamlı, lokal alanlarda ve sadece bağcılık için uygulanan Organik Tarım Projesi, bu yıl geniş katılımlı, havza bazlı ve Organik Zeytin-Zeytinyağı, Organik Badem, Organik İncir, Organik Domates ve Organik Bal gibi geniş ürün yelpazesinde uygulanmaya başlandı. Teknik personelimiz ve Danışmanlık firması uzmanlarının gayretleriyle, yöre halkı her geçen gün Organik Tarıma yöneliyor. Birkaç yıl içerisinde İlçede tüm çiftçilerin Organik Tarım yapacak noktaya geleceğini öngörüyoruz. Bu durumda bizi son derece mutlu ediyor” dedi.

Kaynak: İHA