Bakan Şahin, Odü Mezuniyet Törenine Katıldı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Ordu Üniversitesi’nin (ODÜ) mezuniyet törenine katıldı.

Bakan Şahin, Odü Mezuniyet Törenine Katıldı
Yaklaşık 2 bin 500 kişinin mezun olduğu törende konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Ordu, yeni müesseseleri ile yeni kurulun kuruluşları ile hızla güzelleşen ve kalkınan bir şehrimizdir. 2002 yılının rüyası 2003 yılının hülyası olan Ordu Üniversitemiz 2006 yılında kabul edilen kanun ile kurularak geride bıraktığımız 5 yıl içersinde hızla gelişen ülkemizin saygın üniversitelerinden biri olmayı başarmıştır. Ordumuz büyüyen gelişen şehirlerimizden birisidir. Ordumuzun gelişmesi için herkes bir çaba gösteriyor. Hep birlikte çalışıyoruz. Hocalarımız, üniversiteli öğrencilerimiz ile Ordu için çalışıyorsunuz. ‘Ordu için çalışmak, ülkemiz için çalışmaktır’ diye düşünüyorsunuz. Hep birlikte hem Ordumuzun hem de ülkemizin gelişmesi için çalışıyoruz” dedi.

Öğrencilere seslenen Bakan Şahin, “Hayatta hiç kötülüklerle karşılaşmayın. Hiç üzüntüler sizinle olmasın. Olursa da sizin üzüntünüz ve sıkıntınız bizim sıkıntımızdır. Sen yok, ben yok, biz varız. Biz hep beraber bu ülkeyi daha yükseklere doğru götüreceğiz. Sizler üniversitemizin yetiştirdiği vizyon sahibi gençler olarak bundan sonra artık aynı zamanda birer aksiyon sahibi, birer ideal sahibi aktif insanlar olarak hayata devam edeceksiniz. Sizden beklentimiz ve umudumuz budur” diye konuştu.

Bakan Şahin, konuşmasının ardından üniversiteyi birincilikle bitiren Sevgi Tiryaki’ye mezuniyet belgesini takdim etti. Daha sonra Ordu Valisi Orhan Düzgün ve diğer protokol üyeleri de üniversitenin bölümlerini ilk 3’te bitirenlere mezuniyet belgelerini verdi. Ardından bölümlerinde dereceye giren öğrenciler, mezuniyet kütüğüne isimlerini çaktılar.

Daha sonra Vali Kemal Yazıcıoğlu, kapalı spor salonunda yapılan mezuniyet töreninde ODÜ’den mezun olan yaklaşık 2 bin 500 öğrenci keplerini havaya fırlattı.

Mezuniyet törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yanı sıra Ordu Valisi Orhan Düzgün, Türkiye - AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Afif Demirkıran, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA