Akkışla Yoğurt Festivali 9 Haziran’da Başlayacak

Akkışla İlçesi'nde her yıl geleneksel hale getirilen Yeni Yoğurt ve Kilim Festivali'nin bir yenisi bu hafta sonu yapılacak.

Akkışla Yoğurt Festivali 9 Haziran’da Başlayacak
Akkışla Belediye Başkanı Azmi Kazım Sonkur 9-10 Haziran 2012'de Üsküdar yaylasında gerçekleştirilecek olan etkinliğe şehir merkezinde yaşayan Akkışlalıları ve tüm Kayseri halkını davet etti. Akkışla'nın değişip geliştiğini bu gelişmenin de bu tür etkinliklerle herkes tarafından görülmesi gerektiğini belirtip 2012 yılı Yeni Yoğurt ve Kilim Festivali'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Akkışla Belediye Başkanı Azmi Kazım Sonkur, yoğurtun dünya medeniyetine Türklerin bir hediyesi olduğunu söyledi.

Festivalin 9 Haziran 2012 Cumartesi günü saat 13:00'de Akkışla İlçesi Üsküdar yaylasında türküler ve halaylar eşliğinde başlayacağını belirten Başkan Sonkur, aynı günün akşamı havai fişek gösterisi yapılacağını söyledi.

10 Haziran 2012 Pazar günü ise sabah saat 10:00'da resmi kutlamaların yapılacağını belirten Sonkur, etkinliğe şehir merkezinde yaşayan Akkışlalıları ve tüm Kayseri halkını davet etti.

Festivale katılmak isteyen vatandaşlar için 10 Haziran 2012 Pazar günü Doğu Garajı'ndan saat 7:00'de araçların kaldırılacağını anlatan Başkan Sonkur, etkinlikte ayrıca İç Anadolu Belediyeler Birliği ve Çankaya Belediyesi'nin sanatçıların da konser vereceğini söyledi.

Kaynak: İHA