Talas Belediyesi Çevre Faaliyetlerini Hız Kesmeden Sürdürüyor

Talas Belediyesi tarafından Başakpınar İlköğretim Okulu öğrencilerine çevre ve geri dönüşüm konusunda ders verildi.

Talas Belediyesi Çevre Faaliyetlerini Hız Kesmeden Sürdürüyor
Dünya Çevre Günü nedeniyle düzenlenen eğitime Talas Belediye Başkanvekili Yüksel Yalçın, başkan yardımcıları Halil İbrahim Önal, Yaşar Bağırgan, Başakpınar İlköğretim Okulu öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde görevli mühendislerin verdiği eğitim öncesi belediye tarafından hazırlatılan geri dönüşüm kısa filmi izlendi. Daha sonra konuşan Talas Belediye Başkanvekili Yüksel Yalçın, öğrencilerin dünya çevre günlerini kutlayarak, çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, çevrenin insan yaşamındaki önemine dikkat çekerek, ne kadar temiz bir çevrede yaşanırsa toplumun o kadar sağlıklı olacağını ifade etti.

Başkan Yıldırım, “Millet olarak çevremize duyarlı, çevreyi kirletmeyen nesiller yetiştirmek hepimizin görevi. Yerel yönetim olarak asli görevlerimizin yanı sıra, sosyal ve kültürel alanlardaki bu tür eğitici faaliyetlerimizle geleceğimiz olan çocuklarımızın daha bilinçli bireyler olması için çalışıyoruz. Geri dönüşüm, milli servetimiz daha bilinçli kullanılması için en önemli unsurlardan birisidir. Çevreye rastgele atılan plastik, kağıt, poşet gibi atıklar maalesef uzun yıllar geçmesine rağmen kaybolmuyor ve çevremize zarar veriyor. Çevremizi korumak adına bu tür atıkları ve elektronik atıkları toplayıp ayrıştırarak zararlarını en aza indiriyoruz. Toplumun israfa karşı duyarlılığını artırmak için ise geri dönüşümün sağladığı fayda ile ilgi kısa film hazırlatıp, bunu başta okullarımızdaki öğrencilerimiz olmak üzere, tüm kamuoyuyla paylaşıyoruz. Bundan sonra da bu ve buna benzer faaliyetlerimiz devam edecek.” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, ellerine geri dönüşüm poşetlerini alarak Başakpınar mahallesindeki sokakları temizledi. Yaklaşık bir saatlik temizliğin ardından öğrenciler 1 kamyon geri dönüşüm topladı. Çalışmadan duyduğu memnuniyeti ifade eden veli Ayşe Dağlı, çevreye duyarlı olmaya çalıştıklarını belirterek, ellerine geçen atık kağıt, poşet, plastik gibi maddeleri geri dönüşüm kamyonuna teslim ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA