Milletvekili Yıldırım, Sagalassos'un Tanıtım Toplantısına Katıldı

AK Parti Burdur milletvekili Dr. Hami Yıldırım, Ağlasun ilçesindeki Sagalassos'un Yıldız Sarayı'nda düzenlenen tanıtım toplantısına katıldığı bildirildi.

Milletvekili Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Sagalassos Antik Kenti'nin Burdur için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

Sagalassos'un Akdeniz'in en iyi korunmuş antik kentlerinden biri olduğunu ifade eden Yıldırım, Sagalassos'da 22 yıldır devam eden kazı çalışmalarında çok sayıda eserlerin ortaya çıktığını, bu eserlerin önemlilerinin onarılarak ayağa kaldırıldığını kaydetti.

Yıldırım, tarihi eserler açısından zengin olan Burdur'un her platformda tanıtılmasının kendileri için önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Yaklaşık bir ay önce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Belçika'da Sagalassos sergisine gitmiştik. İlimizin tanıtımı ve yörenin kalkınması için bu tür organizasyonlar çok önemlidir. Sayın Günay'a, Burdur Valisi Süleyman Tapsız'a, Burdur Belediye Başkanı Sabahattin Akkaya'ya, Burdur Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Mehmet Tanır'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.''

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA