Fotoğraflardaki Orman Sevgisi

Adana Optimum Outlet AVM’de, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" etkinlikleri kapsamında, orman sevgisinin fotoğraflarla anlatıldığı sergi açıldı.

Fotoğraflardaki Orman Sevgisi
Çevre sorunlarının küresel bir boyuta ulaştığını ve insanlığın en büyük ortak sorunu haline geldiği günümüzde, Optimum Outlet AVM, kurumsal sosyal sorumluluğu kapsamında, anlamlı bir etkinliğe daha ev sahipliği yapıyor.

Tüm özel günlerde AVM ziyaretçilerini o güne özel etkinliklerle konuk eden Optimum’un, Yiyecek Meydanındaki S.E.S Atölyesi’nde açılan sergide, çevrenin ‘’Olmazsa olmazı’’ ormanların önemine dikkat çekiliyor. Tohumun toprakla buluşmasından itibaren bir ağacın yetişmesindeki birçok aşamasını yansıtan fotoğraflar ilk günden büyük ilgi gördü.

Dünya çevre günü, doğal çevrenin korunması amacıyla, 1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda gündeme geldi. Bu toplantıda çevre sorunları ele alınarak, çevre kirlenmesine karşı üye ülkeler ortak çözüm yolları aradılar. Bu kapsamda, çevre bilincinin gelişmesine katkı sunmak ve dikkatleri çevreye çekmek amacıyla 5 Haziran gününün Dünya Çevre Günü olması kararlaştırıldı .
Kaynak: İHA