Erzincan’ın Yıldızları Ödüllendirildi

Geleneksel Yedi Gün Yedi Hüner Kültür Sanat Şenlikleri kapsamında, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı içerisinde uluslar arası, ulusal ve bölgesel yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve ödül verildi.

Erzincan’ın Yıldızları Ödüllendirildi
180 öğrenci Erzincan’ı yarışmalarda başarı ile temsil etti. Kültür müdürlüğü salonunda düzenlenen Erzincan’ın Yıldızları ödül törenine Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra, başarılı öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan, Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen “Bir yıldır süren eğitim öğretim çabamızın sonunda bir hasat mevsimi edasıyla bir haftadır, yedi gün yedi hüner çalışmalarıyla okullarımızın öğrencilerimizin faaliyetlerini hünerlerini değişik alanlarda halkımızla paylaşıyoruz. Ancak bütün bu çalışmalarımızın içerisinde en çok önem verdiğimizi, hazırlığını yaparken heyecan duyduğumuz bu toplantı Erzincan’ın yıldızlarını tanıtım şöleni toplantısıdır. Geleceğimize umutla bakmamızı sağlayacak, sosyal, kültürel, sportif, bilimsel her alanda ilimizi temsil eden, başarıları ortaya koyan bu gençleri burada birada toplamak ve bunları kamuoyuna tanıtmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Onlar bizim gurur kaynaklarımız, onlar bizim umut kaynaklarımız, onlarla gurur duyuyor ve onları çok seviyoruz. Göğsümüzü kabartan gurur tablomuz var. 180 öğrencimizin adını okuyacağız.” Dedi.

Erzincan’ın Yıldızları programında Erzincan’ı her alanda başarı ile temsil eden öğrenciler teker teker kürsüye çağrılarak protokol mensupları tarafından ödülleri verildi.

Ödül töreni öncesi konuşan Vali Selman Yenigün, “Bu tablo bize gurur veriyor. Bu tablo bizim geleceğe ümitle bakmamıza vesile oluyor. Biz artık geleceğin Türkiye’sinden eminiz. Geleceğin Türkiye’sini yüceltecek olan, onu daha da büyütecek olan, uluslar arası dünya çapında hak ettiği yere ulaştıracak olan sevgili öğrencilerimizle guru duyuyoruz. Emeği bulunan öğretmen ve özellikle anne-babalarını da tebrik ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından 180 öğrenciye madalya ve ödülleri verildi .
Kaynak: İHA