Elektrik Düğmesine Bastı, Ev Savaş Alanına Döndü

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde bir evin mutfağında meydana gelen patlamada 1 kişi yaralandı.

Elektrik Düğmesine Bastı,  Ev Savaş Alanına Döndü
Olay, Alaplı ilçesine bağlı Bektaşlı köyünde önceki gün akşam meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süre önce eşi ve çocuğunu İstanbul’a gönderen Ayhan Akman (40), sabah işine gitmeden önce mutfakta kendisine kahvaltı hazırladı. Kahvaltısını yaptıktan sonra gaz ocağını kapatmayı unutan Akman, akşam iş dönüşü eve gelerek mutfaktaki elektrik düğmesine bastı. Düğmeye basar basmaz büyük bir patlama meydana gelirken, Akman patlama sonucunda yaralandı. Ayhan Akman’ın bulunduğu mutfak kısmında beton duvarlar pencereler ve evinin bütün camları kırıldı. Patlama esnasında Akman'ın park halinde evinin önünde bulunan özel aracı, evden düşen betonlarla kullanılamaz hale geldi.

Akman, önce Alaplı Devlet Hastanesi ve ardında Ereğli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan müdahalenin ardından İzmit Derince yanık merkezine sevk edilen Akman’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Patlama yerine ilk giden Köylülerden Hasan Kılıçer, ”Ayhan Akman’ın evi, evimize yakın bir konumda, gece saatlerinde büyük bir patlama duydum. Hemen patlama yerine gittim. Akmanın evinin bulunduğu alan bir savaş yeri gibi idi. Akman’ın arabasının üzerinde beton yığınları vardı. Hemen eve koştum. Ayhan baygın bir vaziyette idi. Şok halinde idi. Evin içi savaş alanı gibiydi. Ayhan’ın yüzünde ellerinde yanıklar vardı. Ayhan Akman’ı hemen hastaneye kaldırıldı. Sonradan öğrendik ki Ayhan evde ocağı açık unutmuş. Gaz sıkışması olmuş eve gelince elektrik düğmesine bastığında sıkışan gaz nedeniyle patlama meydana gelmiş” dedi.

Ayhan Akman’ın kardeşi Atilla Akman ise, ağabeyinin evinde patlama olur olmaz hemen oraya koştuğunu belirterek, "Gece bir anda ağabeyimin evinden patlama sesi geldi. Hemen oraya koştum. Ağaneyimi Hasan Kılıçer baygın vaziyette bulmuş. Ağabeyim şok içinde idi. Aracıma atarak hemen yola çıktım. Bu arada yolda giderken 112 acil servisi aradım. Çamlıbel altında 112 acil servisi ağabeyimi alarak önce Alaplı Devlet Hastanesine sonra Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Daha sonra İzmit Derince yanık merkezine sevk edildi” diye konuştu.

Kaynak: İHA