Vali Çolak, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü'nde İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Musa Çolak, ziyaret ettiği Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü’nde denetim ve incelemelerde bulundu.

Vali Çolak, Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü'nde İncelemelerde Bulundu
Siirt Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü’ndeki büroları gezerek, görevlilerle görüşen Vali Musa Çolak, kurum çalışanlarından vatandaşlara iyi bir rehber olmaları, devletin sevgisini, sıcaklığını ve hoşgörüsünü mutlaka kendilerine hissettirmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Kamu hizmetlerinin hızlı, etkin ve verimli şekilde sunulması için denetim ve incelemelerde bulunduğunu belirten Vali Çolak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün sadece işveren ile işçiyi birleştiren bir kurum olmadığını, vasıfsız vatandaşlara vasıf kazandıran bir kurum haline dönüştüğünü ifade etti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Aslan’dan bilgi alan Çolak, “Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında ilimize 17 milyon 385 bin TL ödenek tahsis edilmiş olup, ilimiz genelinde açılan 47 ayrı kurs ile bin 895 kişi istihdam edilmiştir. Ayrıca eylül ayında da İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 600 kişi daha istihdam edilmeleri için gerekli planlamalar yapılmıştır. Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında ilimiz genelinde ağaçlandırma, çevre ve park düzenlemeleri, okullarımızda bakım-onarım çevre düzenlemeleri ve temizlik işleri yapılmış, 2012 yılı itibariyle 100 bin fidan dikimi gerçekleştirilmiş, park ve mesire alanlarının temizlik ve bakımı yapılmış, 10 bin adet parke taşı döşenmiş, mezarlıklarımızın etrafı tel örgüyle çevrilmiş, türbelerin bakım ve onarımı gerçekleştirilmiştir” dedi.

İşsizlik sorununun çözümü için istihdama yönelik kurslara ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Vali Çolak, “İşsizlik sorunun çözülmesi için açılan mesleki eğitim kurslarına vatandaşlarımızın mutlaka katılmaları ve vasıf kazanmaları gerektiğinin önemine vurgu yaparak, vasıfsız olan kişilerin iş bulması çok zordur. Ancak bir meslek sahibi olanların iş bulmaları daha kolay olur. Bu bakımdan mesleki eğitim kurslarına çok büyük önem veriyoruz. İş-Kur İl Müdürlüğü bünyesinde 2012 yılı itibariyle yüzde 50 istihdam garantili 12 farklı kurs açıldı” şeklinde konuştu.

Kurum yetkililerine özellikle vasıfsız olarak müracaat eden vatandaşların bir vasıf kazanmaları için mesleki eğitim kurslarına yönlendirilmeleri yönünde talimatlar veren Vali Çolak, daha sonra İş-Kur İl Müdürlüğü’nden ayrıldı .
Kaynak: İHA