Nintendo Artık Ağ Bağlantısı Kurabiliyor

Dünyanın önde gelen video oyun üreticilerinden Nintendo, yeni ürünü Wii U’da oyuncuların ağ bağlantısı üzerinden aralarında oyun oynayabileceğini duyurdu.

Nintendo Artık Ağ Bağlantısı Kurabiliyor
Nintendo’nun CEO’su İwata Satoru bugün internet sayfası üzerinden yeni ürettikleri oyun konsolu Wii U hakkında bilgi verdi. Yaz dönemi sonunda Japonya’da piyasaya girmesi düşünülen Wii U’nin en bariz özelliği, kablosuz internet bağlantısı işlevi sayesinde, diğer oyun konsolları ile ağ bağlantısı kurabilmesi.

Harekete duyarlı oyun kumandısı için geliştirilen dokunmatik ekran ile kurulu ağlara girilebiliniyor. Uzmanlar, Nintendo’nun bu açılımını rakibi Sony ve Apple’ı yakalamak için geliştirilmiş bir strateji olarak görüyor. Kendisinden çok önce ağ bağlantısı üzerinden oyun oynama özelliği geliştiren Apple ve Sony karşısında Nintendo’nun bu pazardan fazla pay almasına zor bakılıyor.

Wii U hakkında detaylı bilgi veren CEO İwata, ürünün ne zaman pazara gireceğine ilişkin kesin konuşmadı. Nintendo yeni ürettikleri ürünü sene içinde 7 milyondan fazla satmayı hedeflediklerini aktardı .