DSİ 21. Bölge Müdürü Diniz'in Açıklaması

Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, ''Çiftçilerimiz sulama suyunda barajlardan vereceğimiz suya bile ihtiyaç duymayabilir'' dedi.

Diniz, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl itibariyle Aydın, Denizli ve Muğla illerinde su sıkıntısı olmadığını, bölgedeki barajların bu sene ortalama yüzde 95 oranında dolu olduğunu belirtti.

Ani durumlar için kontrollü bir şekilde barajların bir kısmını boş tuttuklarını kaydeden Diniz, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Koçarlı, Söke, Bağarası bölgesindeki çiftçiler fazla yağıştan şikayetçi. Bu bölgedeki Büyük Menderes Nehri'nin yatak kapasitesi yetersiz. Geçen Kasım ayında Muğla-Aydın karayolunun üzerinden başlayarak Büyük Menderes Nehri'nin yatak kapasitesini arttırmak için çalışmaya başladık. Kasım'dan Ocak ayına kadar 8 kilometre genişlettik ve ıslah ettik. Ocak ayında yağışlar başlayınca, Nisan'a kadar çalışma yapamadık. Mayıs ayının başında makinaları tekrar getirdik. Şu an çalışmalarımız hızla devam ediyor. Biz bu çalışmayla Menderes'in yatak kapasitesini 150 metreküpten 300 metreküpe çıkarıyoruz. Bu önemli bir çalışma. Önümüzdeki yıllarda da buna devam edeceğiz. Menderes'in ıslah çalışması bu bölge için hayati önem taşıyor.''

-Yağışlar yeterli-

Diniz, haziran ayı itibariyle metrekareye Aydın için 640, Muğla için 1100, Denizli için 550 kilogram yağış düşüğünü, Denizli'de sadece ocak ayında yıllık yağışın yarısından fazlasının yağdığını bildirdi.

Şu an yağışların yeterli olduğunu kaydeden Diniz, ''Çiftçilerimiz sulama suyunda barajlardan vereceğimiz suya bile ihtiyaç duymayabilir'' dedi.

Muhabir: Fatma Karakış / Suat Deniz / Ali Korkmaz
Kaynak: AA