Zabıtadan Dilenci ve Seyyar Satıcı Operasyonu

Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kalitesiz mal satan ve haksız rekabete neden olan seyyar satıcılar ile ve dilencilere karşı operasyon düzenledi.

Zabıta ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 3 seyyar sebze tezgahı, 3 mısır tezgahı, 3 tatlı arabası, 2 çekirdek tezgahı, 1 oyuncak tezgahı olmak üzere toplam 12 tezgaha el konuldu. Ayrıca, cami önleri, kavşak ve yaya kaldırımlarında bulunan dilenciler de zabıta ekipleri tarafından toplandı. Zabıta Müdürlüğü’ne getirilerek üst aramasından geçirilen dilencilerin şehir dışından geldikleri tespit edildi. İl dışından gelen dilencilere Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince para cezasıyla kesildi.

Öte yandan, zabıta ekiplerinin denetimlerinde Son 1 ay içerisinde 49 seyyar satıcının aracına el konulduğu, 20’nin üzerindeki satıcı ve dükkan sahibine de cezai yaptırım uygulandığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kaldırımlar; halkın kullanım alanlarıdır, esnafın veya seyyar satıcıların tezgahlarını açacakları alanlar değildir. Kaldırım işgaline neden olan tabelalar ve görüntü kirliliğine neden olan her şeye kesinlikle müsaade edilmeyecek” denildi .
Kaynak: İHA