Dülük Tabiat Parkı Gelenleri Büyülüyor.

Su ve kuş sesinin birbirine karıştığı, yüzlerce çeşit bitki türünü barındıran ve kamu kuruluşları tarafından yaptırılan Türkiye'nin en büyük biyolojik göletinin de içinde bulunduğu Gaziantep'teki Dülük Tabiat Parkı gelenleri adeta büyülüyor.

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 155 ayrı cins ve 11 bin 350 kök bitki ile kamu kuruluşları tarafından yaptırılan Türkiye'nin en büyük biyolojik göletinin de içinde olduğu Dülük Tabiat Parkı'nın ziyaretçilerini beklediğini bildirdi.

Gaziantep'in su ve yeşil yoksunu bir şehir olduğuna dikkati çeken Fadıloğlu, böyle bir mekanı belediye başkanı olmadan önce hayal ettiğini, göreve geldikten sonra bunu gerçekleştirmek için harekete geçtiğini ifade etti.

Daha önce piknik alanı olarak hizmet veren bölgenin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkına çevrildiğini hatırlatan Fadıloğlu, 309 hektarlık alanı Bakanlık'tan kiraladıklarını belirtti.

Yeniden düzenledikleri tabiat parkında biyolojik bir gölet de yaptıklarını aktaran Fadıloğlu, şöyle devam etti:

''Buraya bir renk katmamız gerekiyordu. Proje ekibimizle bunu tartıştık, 'buraya ne yapabiliriz' diye... Her tarafı ağaçlı bölge olması nedeniyle istediğimiz projeyi yapma imkanımız yoktu. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile görüşerek, içinde bulunduğumuz noktanın ağaçsız bir alan olduğunu bildirdik. Bu bölgede gölet projesi düşündüğümüzü ifade ettik. Onlar da 'gelişim projesi çerçevesinde olabileceğini' söylediler. Çalışmalara geçen sene başladık ve 1 yılda istediğimiz projeyi tamamladık.''

-''Kamu kuruluşları tarafından yaptırılan en büyük biyolojik gölet''

Göletteki suyu iki kuyudan aldıklarını ve devridaimle çalıştırdıklarını ifade eden Fadıloğlu, göletin temizliği için herhangi bir kimyasal madde kullanılmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Normal şartlarda birini gözü kapalıyken buraya getirseniz, 'burası Gaziantep mi-' der. Çünkü burayı ilk kez gören vatandaşlarımız bu sözü dile getiriyor. Burası aynı zamanda arboretum... Buraya çok sayıda yetişmiş ağaç getirildi.

Değişik ortamlarda yetiştirilmiş 155 ayrı cins ve 11 bin 350 kök bitkimiz var. Hepsinin üzerinde Latince isimleri ve özellikleri yazılı. Aynı zamanda burayı bir eğitim merkezi olarak kullanacağız. 155 ayrı cins ve 11 bin 350 kök bitki ile kamu kuruluşları tarafından yaptırılan Türkiye'nin en büyük biyolojik göletinin de içinde bulunduğu Dülük Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor.''

Göletin çevresinde bulunan iki kafeteryanın da belediye tarafından işletileceğini belirterek, cüzi fiyatlarla insanlara hizmet vereceklerini dile getiren Fadıloğlu, ''Milletimiz her şeyin en iyisine layık. Parkımız hizmet veriyor ama resmi açılışını 10 Haziran'da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla yapacağız'' dedi.

Kaynak: AA