Yaşam Hastanesi Kadrosuna Ufuk Memiş'i Kattı

Gaziantep Yaşam Hastanesi, kadrosuna Göğüs Hastalıkları Uzmanı Ufuk Memiş'i kattı.

Uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesinde tamamlayan ve daha sonra Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde 2 yıl görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Ufuk Memiş, Özel Yaşam Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Memiş, "Uzmanlık eğitimimi İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladım. Oradaki uzmanlık eğitimimi tamamladıktan sonra Gaziantep'e geldim. 2 yıl kadar 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde Göğüs Hastalıkları uzmanı olarak çalıştım. Arkasından 3 ay gard eğitimi programı kapsamında astım ve kua eğitimi dersi verdim. Her gün 10-15 aile hekimine böyle bir ders yöntemi ile astım ve kua dersleri verdim. Arkasından Yaşam Hastanesinde göreve başladım. Hastanemizde astım kua, tüberküloz, zatürre ve sigara bıraktırma polikliniği gibi hizmetler vermekteyiz. Aktif olarak çalışan bir bronkoskopimiz var. Bu sayede kanser hastalarına erken tanı koyabilmekteyiz. Yine aynı şekilde verem hastalarında uzun süre öksürük şikayeti olan kişilerde bronkoskopi ile tanı koyabilinmektedir. Uyku sorunu ile ilgili problem yaşayan vatandaşlarıma yönelik olarak da bir çalışma bir atılım yapmayı düşünüyoruz. hastanemizde. Hastalarımıza en uygun sigara bıraktırma yöntemini belirliyerek en uygun ilaçları yazmaktayız. İlaç nikotin bandı pisikoterapi gibi çeşitli yöntemlerle sigarayı bıraktırmaya yardımcı oluyoruz. Yüzde seksen başarı oranına sahibiz. Baş vuran her 10 hastadan sekizi sigarayı bırakıyor ve altı aylık takip sonucunu geri başlamadan yaşantısına devam edebilmektedir. Oranımız çok yüksektir. Bunda ilaçların hastalarımızın tedaviye uyumu karşılıklı iletişimin çok büyük rolü var. Hastalarımız kimi zaman 15 günde bir kimi zaman telefon ile tarafımızca kontrol edilmektedir. En ufak sıkıntı çektikleri anda tarafımıza ister direk gelebilir ister telefonla ulaşma şansları mevcuttur. Sigara bırakma polikliniğimizin başarısını yükseltmiştir" dedi.

Özel Yaşam Hastanesi kadrosuna katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Memiş, "Yaşam Hastanesi'ne katılmakta çok memnunum. Yaşam Hastanesi Antep ilinde A sınıfı bir hastane. Personelin ilgisi, doktorların güvenilirliği ve bilgilerinin yüksek olması, tecrübeli ve deneyimli hekim arkadaşlarla burada olduğum için mutluyum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA