Depremzede Aileden Belediye'ye Veda Ziyareti

Van'da geçen yıl yaşanan depremin ardından ailesiyle birlikte Adıyaman'a gelen depremzede emekli öğretmen Recep Bişek, memleketine geri dönerken belediyeye veda ziyaretinde bulundu.

Belediye Başkanı danışmanı Emin Yağımlı ile görüşen Recep Bişek, geldiği dönemde Adıyaman Belediyesi'nin kendisine yakın ilgi gösterdiğini ifade ederek, yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Adıyaman'dan ayrılmasından dolayı üzgün olduğunu belirten Bişek, şunları söyledi:

''Adıyaman'a gelirken memleketimizi, akrabalarımızı ve dostlarımızın yanı sıra evlerimizi, mallarımızı her şeyimizi geride bırakmak zorunda kaldık. Fakat Adıyaman'a geldiğimiz zaman gerek Valiliğin gerek belediyenin gerekse Adıyamanlı vatandaşların bizleri sıcak karşılamaları üzüntümüzü büyük ölçüde azalttı. Adıyaman Belediyesi bizlere TOKİ konutlarında barınmamız için bir daire verdi. Ayrıca Valilik ve Belediye tarafından kaldığımız daire ihtiyaçlarımıza göre düzenlendi.

Kaldığımız süre zarfında ailemizle birlikte Adıyaman'ı çok sevdik. Her Adıyamanlı yaklaşım ve sıcakkanlı tutumuyla gönlümüzü fethetti.''

Belediye Başkanı danışmanı Emin Yağımlı da veda ziyaretinden üzüntü duyduğunu, fakat Bişek ailesinin evine dönmesinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Yağımlı, ''Depremzede kardeşlerimize sadece Adıyaman değil ülkemizin tümü kucak açtı. Bir tek Recep Bişek ve ailesinin değil Van'dan ilimize bir süreliğine gelen depremzede kardeşlerimizin her zaman yanında olacağımızı bilmelerini isteriz. Umarız bir daha dünyanın hiçbir coğrafyasında deprem felaketi yaşanmaz. Vanlı kardeşlerimize kendi memleketinde ve evlerinde sağlıklı günler geçirmelerini temenni ediyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: AA