Başbakan Erdoğan: Erzurum, Türkiye'nin Özü ve Özetidir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da yapımı tamamlanan kamu yatırımları ve TOKİ konutlarının anahtar teslim törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan, Erzurum'un Türkiye'nin özü ve özeti olduğunu ifade etti.

Partisinin il kongresine ve toplu açılış törenine katılmak üzere Erzurum'a gelen Başbakan Erdoğan, Havuzbaşı'nda yapımına başlanan kent meydanında toplu açılış törenine katıldı.

Başbakan Erdoğan, Son 9 yılda Türkiye'nin 3 kat büyüdüğünü söyledi.

Başbakan Erdoğan, önümüzdeki 11 yılda da hedeflerinin ülkeyi 10 kat büyütmek olduğunu dile getirdi. İktidarları döneminde Erzurum'a layık olduğu hizmetleri sunmanın çabası içerisinde olduklarını anlatan Başbakan Erdoğan, "9,5 yıldır her alanda Erzurum’u layık olduğu hizmetlere kavuşturmanın çabası içinde olduk. Sonra da aynı şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bugün de yürüttüğümüz çalışmaların bir kısmını daha neticelendirmiş olarak karşınızdayız. Erzurum Türkiye'nin özü ve özetidir. Bugün burada kamu ve özel sektöre 57 yatırım ve tesislerinin açılışı yapmanın sevincini birlikte yaşıyoruz." dedi.

Başbakan Erdoğan TOKİ tarafından yaptırılan sosyal konutların anahtarlarını da hak sahiplerine teslim etti. Başbakan Erdoğan, anahtar tesliminde ailelerden en az üç çocuk yapmaları çağrısını yineledi. İzleyiciler arasından bir vatandaşın, 'Kurban olayım sana Başbakanım' diye seslenmesi üzerine Başbakan, kürsüdeki konuşmasını yarıda keserek, "Ben sana kurban olayım." karşılığını verdi. Başbakan'ın bu ifadesine ile Dadaşlar alkışla karşılık verdi. Başbakan Erdoğan, daha Sonra valiliğe geçerek Vali Sebahattin Öztürk'le bir süre görüştü. Erdoğan, Atatürk Üniversitesi Senatosu tarafından kendisine verilen fahri doktora ünvanını almak için üniversiye geçti .