23. Crans Montana Forumu Bakü’de Başladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Dağlık Karabağ, Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçasıdır” dedi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Crans Montana Forumu’na Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Cumhurbaşkanı Miheil Saakaşvili, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, Birleşik Arap Emirlikleri Prensi Şeyh Muhammed Bin Hammad Bin Muhammed El-Şarki’nin yanı sıra çok sayıda uzman ve yetkili katıldı.

Forumda konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu ve Bakü’nün mutlaka Karabağ'da kontrolü yeniden sağlayacağını ifade etti.

Azerbaycan'ın merkezinde bulunan Dağlık Karabağ bölgesinin tarihinin Azerbaycan toprağına ait olduğunu ifade eden Aliyev, bu gerçeğin BM ve diğer uluslararası örgütler tarafından kabul edildiğini ifade etti.

Uluslararası örgütlerin defalarca Azerbaycan topraklarının işgalden kurtulması konusunda kararlar aldığını belirten Cumhurbaşkanı Aliyev, hiçbir ülkenin Dağlık Karabağ'ın Azerbaycan'dan ayrılmasını kabul etmeyeceğini vurguladı.

Forumun bugünkü genel kurul oturumunda, yoksullukla mücadele ve kamu yönetiminde etkinliğin artırılması, Doğu Avrupa’nın enerji güvenliği, ulaştırma ağı bölgesel stratejisinin uygulanması, bölgesel çatışmaların enerji politikalarına etkisi, enerji güvenliği, siber güvenlik ve küreselleşme gibi bir çok alanda işbirliği ele alındı .
Kaynak: İHA