İnşaatta Demirleri Keserken Ayağı Sıkışan Hırsızlık Zanlısını İtfaiye Kurtardı

Konya’da iddiaya göre bir fabrika inşaatındaki demir kolonları oksijenle keserek çalmak isterken kolonun çökmesi sonucu ayağı sıkışan şahıs, itfaiye ve vinçlerin 3 saat süren çalışması sonucu kurtarıldı.

Olay, merkez Karatay ilçesi 2. Organize Sanayi girişi Havaalanı karşısındaki kullanılmayan fabrika inşaatında meydana geldi. İddiaya göre, yanında bir arkadaşıyla inşaata gelen Kamber E. (33), minibüsle getirdiği oksijen kaynağıyla inşaatın demir kolonlarını kesmeye başladı.

Kolondan iki parça kesen Kamber E., üçüncü parçayı da kesmeye çalıştığı sırada inşaatın tavanı baskı yaparak çöktü. Bu sırada şahsın ayağı demir kolonla yere gömülürken, arkadaşı olay yerinden kaçtı. Cep telefonu ile yakınını arayan Kamber E., akrabası Yılmaz T.’yi yanına çağırdı. Oksijen kaynağı ile akrabasını kurtarmaya çalışan ancak başarılı olamayan Yılmaz T., Son çare olarak itfaiye ve polisten yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ayağı sıkışan şahsın üzerine inşaatın çökme ihtimali olduğunu belirleyince titiz bir çalışmaya girdi. Yapılan incelemeler Sonrasında iki vinç çağrıldı. Vincin kasası ile Kamber E.’nin durumu kontrol altına alındıktan Sonra iki vinçle bağlanan halatlarla çökme tehlikesi bulunan alan askıya alındı. Daha Sonra itfaiye ekipleri, şahsın ayağıyla yere gömülen kolon demiri kesmeye başladı.

Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından Kamber E.’nin ayağı kesilen demirle birlikte çıkarıldı. Ayağı ezilen şahıs, kesilen demirden kurtarılarak ambulansla alındı. Zaman zaman zor anlar yaşayan Kamber E.’ye yakını sigara verdi. Bunu gören sağlık görevlileri hem yaralıya hem de sigarayı veren yakınına kızarken, çalışmaları izleyen Yılmaz T. ise gözyaşı döktü. Ambulansla hastaneye kaldırılan Kamber E.’nin sağlık durumunun iyi olduğu, ayağında kırıklar olduğu öğrenildi

Öte yandan poliste hırsızlıktan 30 ayrı kaydı bulunan Kamber E.’nin kullandığı oksijen tüpü ve minibüse el konulurken, yanında bulunan ikinci şüphelinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı .
Kaynak: İHA