AK Parti Adıyaman Milletvekili Yetiş Açıklama Yaptı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş, yeni teşvik paketinde Adıyaman'ın önemli bir avantaj elde ettiğini belirtti.

Yetiş, yaptığı yazılı açıklamada, yeni teşvik paketi olarak bilinen ''Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki'' Bakanlar Kurulu kararının, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini ifade ederek, Adıyaman'ın yeni teşvik paketinde önemli bir avantaj elde ettiğini, bu avantajın Adıyaman'a yatırım çekecek çeşitli çalışmalarla değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Adıyamanlı tüm iş adamları ve ilgili STK'ların çeşitli etkinliklerle Adıyaman'a dışarıdan yatırım çekilmesini sağlayacak bir dizi etkinliğe imza atmasının faydalı olacağını belirten Yetiş, şunları kaydetti:

''Bir ilin dinamikleri harekete geçmeden o ile çeşitli konularda yatırım gelmesi zordur. İstediğimiz yatırımların ilimize gelebilmesi için sanayi ve iş adamlarımızın kurduğu STK'ların çalışma yapmasının ilimize daha fazla yatırım çekilmesini sağlayacağını düşünüyorum. Ekonomi Bakanlığımız da daha fazla yatırım yapılabilmesini sağlamak amacıyla çok sayıda iş adamıyla doğuya tam anlamıyla çıkartma yaptı. Önümüzdeki haftalarda Ekonomi Bakanımız sayın Zafer Çağlayan çok sayıda iş adamıyla ilimize gelecek. Bu gelişi Adıyaman için bir yatırım bayramına çevirmemiz lazım. Ayrıca Adıyaman Ticaret Sanayi Odası'nın yeni hizmet binası tamamlanmak üzere. Bakanımızın gelişiyle güzel ve verimli işlere imza atılacak projelerin geliştirileceğine inandığım hizmet binasının açılışını da bu vesileyle gerçekleştirmiş oluruz.''

Öncelikli yatırım konularına da değinen Yetiş, Adıyaman için bu teşvik paketinde çok önemli bir ivme yakalandığını ve ilerleyen zamanlarda ilçelerimizdeki OSB'lerde de dahil olmak üzere yatırımların hızlanacağını, bu konuda bazı iş adamlarıyla temaslarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Hakan Furkan

Yayıncı: Mehmet Öztaş
Kaynak: AA