Uzmanlar Sıcaklar İçin Güneş Kremi Öneriyorlar

"Sıcak havalardan cildimizi nasıl koruruz" sorusuna karşı uzmanlar, güneş kremi kullanmalarını önerdiler.

Unıversal Malatya Hastanesi'nde görevli Medikal Estetik Doktoru Tuba Arslan, kış ayının bitmesi ve yazın başlamasında en büyük problemin kış şartlarına uyum sağlamak için kalınlaşan cildin, kışın bitmesiyle giderilmesi gerektiğini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: "Öncelikle cilt bakımı yaptırmamız gerekiyor. Tabi bunun profesyonel bir cilt bakımı olması gerekir.

Mevcut cilt bakımını koruyabilmek için, güneşin zararlı etkilerinden arınabilmek için güneş kremi kullanmalıyız. Güneş kremlerinin ise profesyonel insanlar tarafından önerilmesi gerekiyor. Kişi öncelikle kendi cildini anlayabilmesi ve neler kullanabilmesi için hekimine danışmalıdır." Hekim kontrolünde güzellik uzmanları ile birlikte cilt bakımı uyguladıklarını, bu bakımın yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arası sürdüğünü belirten Arslan, daha sonra kişinin cildine göre ürünler kullanmayı önerdiklerini aktardı.

Arslan, açıklamasını şöyle tamamladı: "Kişi, yaz bakımlarında da içerisinde C ve A vitamini çoğunluğunun olduğu ürünleri kullanmalı. Güneş ışınları en çok A ve C vitaminlerini yok eder. Kişi daha sonra evde kendi bakımını yapabilecek. En önemlisi ise, kişi direkt güneş ışınlarından kendini koruyacak ve gerekirse şapka kullanacak. "
Kaynak: İHA