Köylerin Su Sorunu Çözülüyor

Mersin İl Özel İdaresi, köylerin içme suyu sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Erdemli ve Bozyazı ilçelerine bağlı iki köyün su sorunu giderildi. Mersin İl Özel İdaresi’nden yapılan yazılı açıklamada, Bozyazı İlçesi Kızılca Köyü Çamalan Mahallesi’ni içme suyu tesisine kavuşturacağı bildirildi.

Tesisin çalışmalarına başlandığı belirtilen açıklamada, Çamalan Mahallesi içme suyu tesisi projesinde kullanılan HDPE 100 tipi boruların en Son teknoloji ürünü, modern, sağlıklı ve uzun ömürlü olduğu kaydedildi. Tesisin, Çamalan Mahallesi’nin ihtiyaçlarına uzun yıllar hizmet vereceği vurgulanan açıklamada, tesisin tüm çalışmaları ve giderlerinin de İl Özel İdaresi tarafından karşılandığının altı çizildi.

Öte yandan, İl Özel İdaresi’nin 2012 yılı yatırım programına alınan Erdemli İlçesi Fakılı Köyü'ne ait içme suyu depolarının da bakım ve onarımlarının tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulduğu ifade edildi. Açıklamada, “İçme suyu depolayan üniteler, özellikle sıcaklarla ortaya çıkması olası mikrop ve kirlilik yapıcı etkenlerden arındırılarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşmaları sağlandı. Fakılı Köyü’nün içme suyunu karşılayan su depolarına klorlama cihazları ve manyetik kireç önleyici cihazlar takılmasının yanı sıra depo içi temizliği, depo içi boru ve vanalar da yenilendi. Depoların dış cephesinde de yenileme ve onarım yapılarak, fayans, boya, kaplama, sıva ve boya işleri ile dayanıklılığı arttırıldı” denildi .
Kaynak: İHA