Konya KTO Başkanı Öztürk'ten Hükümete Teşekkür

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nda talepleri doğrultusunda yapılan değişiklikler için hükümete teşekkür etti.

Öztürk, değişikliklerin iş dünyasınca olumlu karşılandığını belirterek, 1 Temmuz'da ticaret hayatında yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Kanunun, Türk şirketlerinin dünya ile rekabetinde büyük avantaj getireceğine değinen Öztürk, 2023 hedeflerine ulaşmada en önemli adımın, 60 yıllık Ticaret Kanunu'nun değiştirilerek atıldığını vurguladı.

Öztürk, Yeni Türk Ticaret Kanunu'nda talepleri doğrultusunda yapılan değişikliklerin iş dünyasınca olumlu karşılandığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''1535 madde olarak kabul edilen yeni Türk Ticaret Kanunu'nda çekincemiz olan maddeler bulunmaktaydı. KTO olarak yaptığımız çalışma sonucunda şirket yöneticilerine yönelik bilgilerin her türlü belgede yer alması zorunluluğu, ortakların şirkete borçlanma yasağı, kanunda düzenlenen cezaların ağır olduğu gibi ön plana çıkan maddelerde sıkıntı yaşanılacağına dair görüşümüz ağırlık kazandı. Hükümetimize ilettiğimiz görüş ve önerilerimizi içeren raporumuzda yer alan bu maddelerin belirttiğimiz doğrultuda değiştirilmesi memnuniyet vericidir. Yürürlüğe girecek yeni Türk Ticaret Kanunu'nda iş dünyasının sesine kulak vererek, yaptıkları değişiklik için hükümetimize teşekkür ediyoruz.''

Muhabir : Basir Gülüm

Yayıncı : Murat Aslan
Kaynak: AA