Kırşehir’de Eski Çöp Alanı Rehabilite Ediliyor

Kırşehir’de Boztepe yolu üzerinde bulunan ve 25 yıldır kullanılmakta olan eski çöp depolama alanı rehabilitasyonu temel atma töreni yapılacak.

Temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımı ile gerçekleşecek.

Kırşehir'de çöp dökme sahası olarak Kuşdilli Mahallesi'nde yapımına 18 Aralık 2009 tarihinde Kırşehir Belediyeleri Su ve Hizmet Birliği tarafından ihalesi yapılarak başlanan Kırşehir İli Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin 2011 yılı Mart ayında faaliyete geçmesiyle 25 yıldır Kırşehir'in vahşi çöp depolama sahası olarak bilinen Boztepe yolu üzerindeki alanın ıslah çalışmaları için hazırlanan proje kapsamında Boztepe yolu üzerindeki şehir çöplüğünün rehabilitasyonu temel atma töreni 29 Haziran Cuma günü Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Yapılacak rehabilite çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yaklaşık 15 hektarlık bir alanın geri kazanılacağını söyleyen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, eski çöp depolama alanı rehabilitasyonu temel atma törenine Kırşehir halkını davet etti.

Bahçeci,"Eski çöp depolama alanının ıslahı ile insan ve çevre sağlığına olumsuz etkilerin giderilmesi sağlanacaktır. 2011 yılına kadar günde yaklaşık 110 ton civarında katı atık, ilin kuzeydoğusunda Boztepe yolu mevkiinde bulunan sahaya vahşi depolama suretiyle dökülmekteydi. Bilindiği gibi bu alan şehir merkezine 9 kilometre mesafededir. Bu alanda meydana gelen koku, sinek vb. diğer haşerelerin oluşumu nedeni ile yerleşimler olumsuz etkilenmekteydiler. Projenin hayata geçirilmesi ile mevcut çöp döküm alanında, çöplerin çevreye olumsuz etkilerini gidermiş olacağız” dedi
Kaynak: İHA