Keban İlçesinde 2'ncisi Gerçekleştirilecek Alabalık ve Su Festivali'ne Vatandaşlar Tellal Aracılığıyla Davet Edildi

Elazığ'ın Keban ilçesinde yapılacak ''2. Keban Alabalık ve Su Festivali''ne vatandaşlar tellal aracılığıyla davet edildi.

Keban'da 29-30 Haziran'da gerçekleştirilecek 2. Keban Alabalık ve Su Festivali'nin duyurulması amacıyla Elazığ Öğretmenevi önünde etkinlik düzenlendi.

Davul-zurna eşliğinde maniler okuyan tellal, vatandaşları festivale davet etti. Etkinlik, vatandaşların ilgisini çekti.

Keban Kültür Turizm Tanıtma Dayanışma Folklor Derneği Başkanı ve festival tertip komitesi üyesi Ahmet Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının Keban'ı Elazığ'a ve bölgeye daha iyi tanıtmak olduğunu söyledi.

Tertip komitesi olarak yaptıkları değerlendirmelerde, halkı davet etmek için tellal çıkarma fikrinin ortaya çıktığını ifade eden Çalık, ''Bugün bunu burada uyguladık. Halkımızı tellal aracılığıyla festivalimize davet ediyoruz. Bu festivalin bize katkısı Keban'ı tanıtmak. Ekonomimize, turizmimize fayda sağlamak amacıyla bütün Elazığlıları Keban'a bekliyoruz'' dedi.

Festivale davet amacıyla vatandaşlara ''Ey ahali! Duyduk duymadık demeyin. 29-30 Haziran'da festivalimiz var, katılasınız haaa'' diye seslenen tellal tarafından şu maniler okundu:

''Mehteranla çıktık yola/Keban'da verdik mola/Alabalığın başkenti/Festivalin şen ola, İlan et dediler bana/Edirne'den Ardahan'a/Su balık festivaline/Herkes davetli Keban'a, Sporum sağlar barışı/Akşama yemek yarışı/Keban toprağına kurban/Gümüştendir her karışı, Barajımda serin hava/Ocağımda yanmaz tava/Korulukta öğlen vakti/Balıkla ekmek bedava, Çırçır boyu bahçalar/Yudum güzel saz çalar/Tekinle Latif'nin sesi/Yürekleri parçalar, Sen sağol ben selamet/Sıcakta çekeriz zahmet/Gölde havuzlarda çimek/Yiyek, içek, serinliyek, Vatan bizim bayrak dikek/Vursun davul halay çekek/Yurtseven çal klarneti/Fırat kenarında ter dökek.''

Muhabir: Emrah Gökmen / Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA