İl Özel İdaresi’nden Atakum'a 2 Okul ve Spor Salonu

Samsun İl Özel İdaresi 2012 yılında Atakum’da 2 Anadolu Lisesi, 2 ilköğretim okulu ve 1 kapalı spor salonu yapımına başlıyor.

2012 yılında Atakum'a 2 adet 24 derslikli Anadolu Lisesi’nin bakanlık bütçesiyle 1 adet spor salonunun ise İl Özel İdare bütçesinden yapılacağını açıklayan Atakum İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Demircioğlu, 24 ve 40 derslikli 2 adet ilköğretim okulunun ise ihalelerinin gelecek günler içerisinde yapılacağını, kapalı spor salonun yapımına başlandığını, bu yıl sonu tamamlanacağını söyledi.

Demircioğlu, “Atakum nüfus açısından her geçen gün hızla büyüyen ve gelişen ilçemiz. İleriki yıllarda daha fazla nüfusa sahip olacak. İlçemizle ilgili eğitime yönelik tedbirlerimizi alıp ileride doğabilecek sıkıntıları şimdiden çözüyoruz. Artık 60 kişilik sınıflarda okuma dönemi bitmiştir. Bundan sonra çocuklarımız inşallah (30-40) kişilik sınıflarda eğitim ve öğretim alacaklar. Nüfus artışı oranında bu okullara ilaveten İl Özel İdaresi yeni okul ve spor salonları yapacaktır. Şu anda İl Özel İdaresi’nin okul yapma sıkıntısı yoktur. Okul yapmak için arsa sıkıntısı vardır” diye konuştu.

Atakum’da birçok köyün içme suyu sorunu çözdüklerin belirten Atakum İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Demircioğlu, köy yolarda ise stabilize ve yama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Demircioğlu köylerimizin modern görünüm kazanması için birçok çalışma başladıklarını, bunlardan KÖYDES kaynaklarıyla Sarıyusuf, Çamlıyazı, Acısu, Kesilli, Şenyurt, Özeren, Güney, Kamalı, Karaoyumca köylerine toplam 7 bin 369 m2 kilitli parke taşı döşendiğini ve devam edeceğini ifade etti.

22 köye çocuk oyun parkı yapıldığını bilgisini aktaran Atakum İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Demircioğlu, İl Özel İdaresi olarak hizmetin en iyisini en faydalısını vermeye devam edeceklerini ifade etti .
Kaynak: İHA