Sakarya'da Marka Kent Projesi İle Turizm Geleceği Yeniden Çizilecek

2008 yılında uygulamaya konan ancak daha sonra rafa kaldırılan Marka Kent Sakarya projesi yeniden gündeme geliyor.

Projenin yürütücülüğünü üstlenen AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam, “Sakarya’ya vizyon kazandıracak bir çalışma. Bu projeyi hayata geçirmek boynumuzun borcudur. Sakarya’nın geleceğini etkileyecek bir çalışma olacak” dedi.

2008 yılında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’in katkıları ile hayata geçirilen Büyükşehir Belediyesinin de önemli bir aşamasında yer aldığı ancak daha Sonra rafa kaldırılan “Marka Kent Sakarya” projesi yeniden gün yüzüne çıkıyor.

Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi 6. Çalıştayı 1 Temmuz Pazar günü yerel yönetimler ve STK’ların katılımı ile düzenlenecek toplantı ile projenin tekrar gün yüzüne çıkacak. Sekreteryasını Sakarya İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının yapacağı Konsey, çalışma alanı içerisine Sakarya’da ki yerel yönetimler ve STK’ların olacağı kaydedildi.

Projenin yeni etabında yürütücülüğü AK Parti Sakarya Milletvekili Ayşenur İslam yapıyor. Projenin kendi öncülüğünde gerçekleştirileceğini ifade eden İslam, “Bu projeyi kendi dinamiklerimizle yapacağız. Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve STK’lar ile işbirliği içerisinde bu projeyi hayata geçireceğiz. 2008 yılında bu çalışma Mustafa İsen tarafından hayata geçirilmişti. Ancak çeşitli nedenlerden ötürü devam edilmedi. Bu çalışma amacı ile kurulmuş olan Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi toplamda 5 kez bir araya geldikten Sonra bir daha toplanmadı. Projenin hayata geçirildiği dönemde ben bürokrat olarak görev yapıyordum. Projeye Son derece hakimim. Bundan dolayı projenin yeni etabında yürütücülüğünü gerçekleştireceğim” dedi.

O dönemde yapılan çalışmanın Sakarya’ya çok önemli getirileri olduğuna dikkat çeken İslam hayata geçen 5 yıldızlı otellerin, Acarlar Longozu ve Taraklı’nın bir marka haline gelmesinin o dönemde yapılan çalışmalar Sonucunda meydana geldiğidi dile getirdi.

1 Temmuz’da yapılacak olan çalıştayda 2008 yılında yapılan çalışmaların ele alınacağını ve bu konuda nelerin yapılabileceği konusuna cevap aranacağını belirten İslam, “Bu konuda akademisyenlere hazırlattığım projeler var. Çalıştayda bunlar konuşulacak. Marka Kent Sakarya projesini yerel dinamiklerle harekete geçirerek, kendi gücümüzle ve sivil inisiyatif ile yapacağız” diye konuştu.

Proje içerisinde Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, İlgili Kaymakamlıklar ve Belediye Başkanlıkları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının olduğunu yineleyen İslam, “Turizm konusu önemli yatırımlardan biridir. Tabiri caizse turizm yağmur gibidir. Burada elde edilen gelir tüm Sakarya’nın üzerine yağar. Kente öncü olması ve yeni projeler sunması açısından Marka Kent Sakarya çalışması Son derece önemli. Bu proje benim birinci önceliğimdir. Ne pahasına olursa olsun, bunu gerçekleştirmek şehre olan borcumuzdur” diye ifadeler kullandı .
Kaynak: İHA