Canik'te Kurslar Halkın Ayağına Gidiyor

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ilçe halkını meslek sahibi yapmak ve eğitmek için kursları halkın ayağına götürdüklerini söyledi.

Hane Eras Evleri’nde oturan bayanlara yönelik düzenlenen İğne Oyası Kursu'na katılan bayanlar sertifikalarını törenle aldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, İlçe Halk Eğitim Müdürü Şerif Güleroğlu'nun da katıldığı sertifika töreninde el emeği göz nuru ürünler de görücüye çıktı.

El İşi Sergisi'nin açılışını gerçekleştiren Başkan Osman Genç, "İlçede artık bu tür kursları halkımızın ayağına götürüyoruz. Canik Belediyesi olarak Halk Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliğiyle güzel işlere imza atıyoruz. Kursları artık insanlarımızın yoğun yaşadığı sitelerde düzenleyeceğiz. İğne oyası kursumuz bu anlamda bir ilk oldu. Böylece daha çok insanımız hem yeni şeyler öğreniyor hem ev ekonomilerine katkıda bulunabiliyor hem de boş zamanlarını değerlendiriyor" dedi.

Halkı sosyal aktivitelere katmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Osman Genç, "Bu zamana kadar 10 bin insanımıza sertifika verdik. Bundan sonra belli bir mekanda değil, halkın ayağına giderek, herkesi sertifika sahibi yapmak istiyoruz. İğne oyasının yanında çeşitli enstrüman ve değişik bir çok kurs düzenleyerek kent yaşamında insanlarımızı aktif hale getireceğiz. İnsanlarımızın hobilerle, sosyal aktivitelerle yaşadıkları yerlerden daha fazla zevk almalarını amaçlıyoruz. Yeni hizmet binamızın olduğu yerde yeni bir sergi yeri açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA