Bakan Yıldız’ın Van Ziyareti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sabah saatlerinde geldiği Van’da valiliği ziyaret ederek Enerji Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Ferit Melen Havaalanı’nda Vali Vekili Atay Uslu tarafından karşılanan Bakan Taner Yıldız, ilk olarak AK Parti Van Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Kongreden sonra Van Valiliğine geçen Yıldız, burada Vali Vekili Atay Uslu tarafından karşılandı.

Valilik makamında Uslu’dan brifing alan Yıldız, konteynır ve çadır kentlerde bulunan vatandaşların elektrik ihtiyacının şu ana kadar AFAD’ın bütçesinden karşılandığını söyledi.

Yıldız, “Şu ana kadar 135 milyon TL civarında bir ödeme yapıldı. Bu konuda Başbakanımızın talimatı ve Başbakan Yardımcımız Beşir Atalay’ın koordinasyonuyla AFAD’tan böyle bir ödeme yapıldı. Bir yılın sonunda 200 milyon TL’yi bulacağını düşünüyoruz. Hizmetlerimiz kesintisiz devam edecek. Bizim fakir fukara kömürü diye dağıttığımız kömürün Van’da artık isteyen bütün vatandaşlarımıza dağıtılmasıyla ilgili Başbakanımızın bir talimatı olmuştu. Depremden zarar gören, parası olan veya olmayan herkes bu kömürden yararlandı. Bu manada diğer illerimizin gösterdiği fedakarlık için de teşekkür ediyorum. ‘Önce Van’a gönderin, daha sonra bizim ihtiyaçlarımızı gönderin’ dediler. Doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi için hiçbir zaman ayrım yapmaksızın buraya hizmetler aktarıldı. Bundan sonra da bu hizmetler akmaya devam edecektir. Bugün enerji sektörü olarak bizim bütün kuruluşlarımızın burada yapacağı toplantıda hep beraber hazır olacağız” açıklamasını yaptı.

Vali Vekili Uslu tarafından hediye edilen Urartu sanatı süslemeli vazoyu alan Yıldız, daha sonra bir otelde basına kapalı olarak düzenlenen Enerji Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Bakan Yıldız’ın başkanlığında; Van Vali Vekili Atay Uslu, AK Parti milletvekilleri Mustafa Bilici ve Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Enerji Bakanlığı bürokratları, TEİAŞ, VEDAŞ, MTA, EÜAŞ ve Aksagaz yetkililerinin katıldığı toplantıda, Van'ın elektrik iletim, dağıtım ve maden işleri konusunda yaşanan sorunlar masaya yatırıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, toplantıdan sonra Van’dan ayrıldı .
Kaynak: İHA