Türk Turizmi Tek Çatı Altında Toplanacak

Türk Turizminin önemli kuruluşları ‘Turizm Sektöründe Güç Birliği’ sloganıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yeni birlik ile sektörün kamuoyunda daha dikkate alınacak bir konuma geleceğini ifade etti.

Turizm sektörünün en önemli kuruluşları Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. Bakan Ertuğrul Günay’ın isteği doğrultusunda toplanan sektörün öncü kuruluşları, ortak bir meclisin kurulmasına karar verdi. Sektör temsilcilerinin ortak meclisin kurulması anlaşmasını imzalamaları sonrası konuşan Günay, “Hep beraber bir emek sergiliyoruz. Tam anlamıyla bir takım oyunu sürdürüyoruz. Takımın ön sırada oynayan kurumları ise burada.” dedi.

Günay, konuşmasında, turizmin Türkiye’nin dış ticaret açığının yüzde 20'sini karşıladığını ve bu rakamın giderek arttığını belirtti.

Türkiye’de her yıl mayıs ayında işsizliğin düştüğünü ve ekonomi bilimcilerin bunu büyük bir sevinçle açıkladığını söyleyen Günay, mayıs ayında işsizliğin düşmesini nedenini turizm sektörünün devreye girmesi olarak değerlendirdi. Günay ayrıca, “Bu sektör ayrıca doğrudan ve dolaylı olarak 2 milyon insana iş sağlıyor.” dedi.

Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarının açıklama yaptığında herkesin dikkat kesildiğini ve bu durumun bundan sonra turizm sektörü içinde geçerli olacağını belirten Günay, “Bu sektör 3 ayda bir kamuoyuna, her seferinde başka bir sektör temsilcimizin sözcülüğünde ama her seferinde birlik ve bütünlük içinde turizm sektörünün taleplerini, ihtiyaçlarını, amaçlarını, hedeflerini söylediği zaman kamuoyunun dikkati yoğunlaşacak.” şeklinde konuştu.

Turizm sektörü meclisinin her ay toplanacağı ve 3 ayda bir basın toplantısı düzenleyerek faaliyetleri hakkında bilgi vereceği ifade edildi. Turizm sektörü meclisine üye olarak imza atan kuruluşlar; Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), Turizm Restoran Yatırımcılar ve İşletmecileri Derneği (TURYİD), Turist Rehberleri Birliği (TUREB), Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) ve Deniz Turizmi Birliği (DTB) şeklinde oldu .