Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk Açıklama Yaptı

Türk-Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, terör örgütü PKK'nın Bitlis'te 2 öğretmeni ve 1 askeri kaçırmasıyla ilgili, "PKK tarafından kaçırılan öğretmenlerini teröre karşı koruyamayan yöneticilerin o makamlarda oturmaya hakkı yoktur.

Çapulcular, yine öğretmenlerimizi kaçırdı. Devlet öğretmenine ne zaman sahip çıkacak?" dedi.

Türk Eğitim-Sen Başkanı İsmail Koncuk, PKK'nın Bitlis'te 2 öğretmeni ve 1 askeri kaçırmasıyla ilgili açıklama yaptı. Koncuk, "PKK tarafından kaçırılan öğretmenlerini teröre karşı koruyamayan yöneticilerin o makamlarda oturmaya hakkı yoktur. Çapulcular, yine öğretmenlerimizi kaçırdı. Devlet öğretmenine ne zaman sahip çıkacak?" dedi

Kaçırılan öğretmenlerden Ömer Sürücü'nün Vali Adnan Darendeliler İlköğretim Okulu'nda, Mehmet Örk'ün de Özalp Sağmalı İlköğretim Okulu'nda görev yaptığını hatırlatan Koncuk, PKK'nın kaçırma eylemlerinin ülkeyi yönetenlerin kendi vatandaşına sahip çıkamadığının göstergesi olduğunu savundu. Türk Eğitim-Sen olarak konuyu yakından takip ettiklerini bildiren Koncuk, PKK'nın öğretmenleri kaçırmasının nedenlerinin iyi tahlil edilmesi gerektiğini kaydetti.

Koncuk, "PKK o bölgede elini güçlendirmek, okullara hakim olmak, öğrencileri kolayca yönlendirmek istemektedir. Bunun da yolunun eğitim-öğretimi kesintiye uğratmak ve öğretmenlerin rahat görev yapmalarına engel olmaktan geçtiğini bilmektedir" şeklinde konuştu.

"ÖĞRETMENLERİMİZİN KAÇIRILMASININ ZAMANLAMASI DA MANİDAR" "Öğretmenlerimizin kaçırılmasının zamanlaması da manidardır" diyen Koncuk, öğretmenlerin kaçırılmasının Kürtçe'nin seçmeli ders olduğu, ana dilde eğitim taleplerinin sık dile getirildiği bir ortamda gerçekleştiğini ifade etti.

Koncuk, "Ana dilde eğitimi iştahla savunanlar, Kürtçe'nin seçmeli ders olması için her türlü imkanı seferber edenler bu gerçeği dikkate almalıdır" dedi

Ülkeyi yönetenlere seslenen Koncuk, şunları kaydetti: "Öğretmenlerimizin can güvenliği olmadan görev yapması bu devletin başarısızlığı ve ayıbıdır. Devlet öğretmenlerine, vatandaşlarına sahip çıkmak, onların can güvenliğini sağlamak zorunda. Devletin bu soysuzlara pirim vermemesi gerekmektedir. Her gün yeni taleplerle ortaya çıkanların asıl amaçlarının ülkemizi bölmek, milletimizin dirliğini bozmak, insanları huzursuz etmek olduğu artık görülmeli. Devlet terör karşısındaki teslim olmuş görünümünden kurtulmalı, teröristleri şımartacak adımlar atmak yerine, terörün kökünü kurutacak adımlar atmalı, kaçırılan öğretmenlerimizi ve askerimizi ivedilikle bulmalı. Türk Eğitim-Sen olarak yapılan saldırıyı lanetliyor başta öğretmenlerimiz olmak üzere bu ülkenin evlatlarını kaçıran,bölgede eğitim-öğretim faaliyetlerini kesintiye uğratmaya çalışan PKK'ya haddinin bildirilmesini istiyoruz. "
Kaynak: İHA