Prof. Dr. Ömer Özkan İlk Yüz Nakli Olan Uğur Acar’la Birlikte Uşak’a Geliyor

Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın, Türkiye’nin ilk ve dördüncü yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ilk yüz nakli olan Uğur Acar’ın 14 Temmuz günü Uşak’a geleceğini söyledi.

Organ bağışının önemini anlatan bir konferansa katılacak Özkan ile Uğur Acar, donör Ahmet Kaya’nın ailesini de ziyaret edecek. Kent Konseyi Başkanı ve Uşak Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, Türkiye’nin ilk ve dördüncü yüz nakillerini gerçekleştirerek tıp tarihine geçen Prof. Dr. Ömer Özkan ile nakil olan Uğur Acar’ı Uşak’a davet ettiklerini bildirdi. Prof. Özkan’ın daveti geri çevirmeyerek ekibiyle birlikte Uşak’a gelmeyi kabul ettiğini bildiren Dr. Zafer Aydın, “Uşak yüz nakillerinin sembol kenti haline geldi. İki fedakar ailemizin bağışları tıp tarihine geçti. Böylesine önemli nakillere vesile olan bir il olarak nakillerin kahramanlarını bir araya getirmekten gurur duyacağız” dedi.

Prof. Dr. Ömer Özkan’ın eşi ve ekip arkadaşlarıyla birlikte Uğur Acar’ı da alıp 14 Temmuz günü kente geleceğini ve 15 Temmuz günü akşam saatlerinde ayrılacaklarını belirten Zafer Aydın, ziyaret hakkında bilgi verdi. Kent Konseyi binasında düzenlediği basın toplantısında Zafer Aydın, “Prof. Ömer Özkan ve Uğur Acar’la birlikte hem Uşaklı ailelerimize teşekkür edeceğiz hem de organ bağışının önemini bir kez daha dile getireceğiz” dedi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenleyecekleri konferansta kentin önde gelen isimlerine organ bağış kartı vereceklerini de anlatan Zafer Aydın, “İlkler şehri Uşak, 2012 yılında yine ilklere imza attı. Türkiye’nin ilk ve 4. yüz nakillerinin gerçekleşmesinde ilimiz kilit rol üstlendi. İki fedakar ailemiz kentimizin adını yine ilklerle duyurmuş oldu. Dünya tıp tarihine geçen bu nakillerin gerçekleşmesine vesile olan bir il olarak düzenleyeceğimiz konferansta “Uşak organlarını bağışladı” sloganı oluşturacağız. Kentimizin önde gelenlerine Prof. Dr. Ömer Özkan ve Uğur Acar aracılığıyla bağış kartı vermeyi hedefliyoruz. Böylece hem ilimizin tanıtımına katkı sağlayacağız hem de organ bağışının önemine bir kez daha dikkat çekmiş olacağız” dedi.

Ömer hoca ve nakil olan Uğur Acar’ın ilk olarak aileyi ziyaret edeceğini de belirten Dr. Zafer Aydın, “Program kesin olmamakla birlikte düşüncemiz Antalya’dan gelen misafirlerimizi ilk önce donör Ahmet Kaya’nın ablası Fadime Çil’i ziyaret ettirmek. Uğur Acar ile aile ilk kez Uşak’ta bir araya gelmiş olacak. Ardından hep birlikte konferansa geçeceğiz. Akşam da bir ödül töreni programı düşünüyoruz. Ertesi gün de ekibi kentin kültürel ve doğal güzelliklerini gezdirmeyi planlıyoruz. Ulubey Kanyonları, Karun Hazineleri’nin sergilendiği Arkeoloji Müzesi ve Etnografya Müzesi gezileri planlıyoruz. Bu planlamalarımız henüz düşünce aşamasında olduğu için net değil. Net olan tek program 14 Temmuz günü yapacağımız konferans. Ben şimdiden davetimizi geri çevirmeyerek Uşak’a gelmeyi kabul eden Prof. Dr. Ömer Özkan ile ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA