Nevşehir Belediyesi'nden Evcil Hayvan Satıcılarına Eğitim

Nevşehir'de evcil hayvan satıcılarına yönelik belediye tarafından eğitim verilecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Hayvanları Koruma Kanunu uygulama yönetmeliği gereğince evcil hayvan satmak isteyenlere, hayvanların bakım ve korunmasına ilişkin olarak eğitim programı düzenlenecek.

Nevşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Kapadokya Eğitim Merkezi işbirliği ile 12-13 Temmuz tarihleri arasında Kapadokya Eğitim Merkezi'nde düzenlenecek eğitimde, istekli vatandaşlara, evcil hayvanların korunmasına ilişkin Avrupa sözleşmesi, CİTES sözleşmesi, Hayvanları Koruma Kanunu ve uygulama yönetmeliği, evcil hayvanların üretim, satış, barınma ve eğitim yerleri hakkında yönetmelik, hayvan davranışı, hayvan bakımı ve beslenmesi ile hayvan ekolojisi konusunda bilgiler verilecek.

Eğitime katılmak isteyen vatandaşlar, 11 Temmuz Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar Kapadokya Eğitim Merkezi'nin ana idari birimi konumundaki Paşa Konağı'nda oluşturulan birime başvuruda bulunabilecekler.

Eğitime katılanlara Nevşehir Belediyesi tarafından katılım belgesi verilecek. Katılım belgesi olmayan vatandaşlar ise evcil hayvan satışı yapamayacak.

Muhabir: Murat Asil

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA