İsviçreli Öğrencilerden Artuklu Üniversitesi’ne Ziyaret

İsviçre’nin Basel Üniversitesi Ortadoğu Çalışmaları Bölümü’nde eğitim gören bir grup öğrenci, Mardin Artuklu Üniversitesi’ne iki günlük çalışma ziyaretinde bulundu.

Tarihi binalarda eğitim yapmayı çok etkileyici ve keyifli bulduklarını belirten konuk öğrenciler, Artuklu Üniversitesi Rektörlük binasında üniversite yetkilileriyle görüştü. Mardin Artuklu Üniversitesi Antropoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mark Soileau, üniversitenin kuruluş ve gelişim süreciyle ilgili öğrencilere bilgi verdi. Heyet başkanı Prof. Dr. Maurus Reinkowski ve beraberindeki lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına kayıtlı 23 konuk öğrencinin yanı sıra Artuklu Üniversitesi öğretim üyelerinin de hazır bulunduğu senato odasında düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, heyeti kabul etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi

Konuk heyet başkanı Reinkowski ise, Mardin Artuklu Üniversitesi’nin farklı etnik ve dini grupların barış içinde yaşadığı bir coğrafyada, bulunduğu şehrin kimliğiyle özdeşleşen çalışmalarından çok şeyler öğrendiklerini belirterek, öğrencileriyle birlikte yaptıkları Doğu ve Güneydoğu Anadolu ziyaretlerinde Artuklu Üniversitesi’nin kendileri için çok önemli bir durak oluşturduğunu ifade etti.

Yaklaşık bir saat süren toplantıda iki üniversite arasında kurulması muhtemel akademik ve bilimsel ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alındığı kapsamlı görüş alışverişinde bulunuldu .
Kaynak: İHA