Gürsel Tekin’den Karayolları Genel Müdürü’ne Tepki

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, köprüdeki bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle İstanbullulara “tatile çıkın” önerisi yapan Karayolları Genel Müdürü’ne tepki gösterdi.

Tekin, “Hepsini tatile göndereceğiz inşallah biletlerini de ben alacağım. Gidişleri olacak, dönüşleri olmayacak” dedi.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul İl Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında trafik ve çevre sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Düzenlenen toplantıya CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Edirne Kemal Değirmendereli, Manisa Milletvekili Sakine Öz, çok sayıda il ve ilçe yöneticisi katıldı.

Toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, köprülerdeki bakım nedeniyle trafik işkencesi yaşayan İstanbullulara "İmkanı olanlar kent dışına tatile giderse memnun oluruz" diyen Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan'ı eleştirdi.

Tekin, “Siz İstanbul’la alay mı ediyorsunuz? Bir Bakanlar Kurulu çıkarıyorsunuz ve İstanbul’un trafik sorunlarını çözeceğiz, trafiğe el koyduk diyeceksiniz sonra bugün hiç bir şey olmamış gibi köprü tadilatıydı gibi mazeretler olabilir mi? Ayıp değil mi? Böyle yöneticilik anlayışı olur mu? Bu Bakanlar Kurulu 6 yılda ne yaptı? Çözümlerle ilgili sayfa sayfa yazılar var. İstanbul’da yoğunluğun önlenmesi lazımmış. İstanbul’u ve Türkiye’yi yönetenler söylüyor. Şimdi ağlama duvarı gibi. Sanki bunlar 20 yıldır bu kenti yönetmemiş, bir başkası yönetmiş. Siz başlı başına sorunsunuz. İstanbul’u yönetenler siz sorunsunuz. Siz gitmediğiniz sürece İstanbul’da sorun bitmeyecek. İvedilikle sizin gitmeniz gerekiyor. Yöneticilerin hepsini tatile göndereceğiz inşallah biletlerini de ben alacağım. Gidişleri olacak, dönüşleri olmayacak” dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde köprüler yaparak ulaşım sorunun çözülmediğini belirten Tekin, trafik sorunun çözülemeyeceğini söyledi.

Sulukule projesinin iptal olmasın Balat ve Ayvansaray’ı da kurtardığını ifade eden Gürsel Tekin, “Sulukule her ne kadar yargı geç de karar vermiş olsa nihayet karar verdi. Sulukule aynı zamanda Balat ve Ayvansaray’ı da kurtarmış oldu. Kentsel dönüşüm yapıyorsunuz bin yıldır orada yaşam sürdüren insanlar sürgüne tabii tutuyorsunuz. Oradaki arazilerin kime ait olduğuna da bir bakın. Ne yazık ki yargı çok ağır aksak işliyor. Savcılarımız hakimlerimiz bu işleri bilmiyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Gürsel Tekin, toplantıda İstanbul’un eski fotoğrafıyla yeni fotoğraflarını karşılaştırarak, İstanbul’daki tarihi yarımadanın siluetinin bozulduğunu söyledi.

Kaynak: İHA