Dezavantajlı Gruplar Meslek Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı

Mardin Valiliği ile Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı arasında, Dezavantajlı Gruplar Meslek Eğitim İşbirliği Protokolü imzalandı.

Mardin Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Selim Palamut, büyük önem verdikleri projeyi, Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerine de yaymayı düşündüklerini kaydetti.

Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Gazan da meslek kursları açılmasına katkı sağlayacaklarını ve dezavantajlı grupların istihdam edileceğini kaydetti.

Gazan, 300 kişilik bir gruba eğitim verileceğini belirterek, ''Mesleki eğitim hizmetlerinin yanı sıra, sosyal imkanların da sunulacağı proje, dezavantajlı işsiz insanlara ekonomik ve sosyal açıdan olumlu faydalar sağlanacak'' dedi.

İmzalanan protokolle, hükümlü, engelli, şiddete maruz kalan kadın ve suça bulaşmış çocukların, meslek sahibi olmaları amaçlanıyor.

Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA