CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler'den Açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, ''Binlerce şehit vererek teröre çok yüksek bedel ödeyen Türkiye'nin, ulusal birliği ve toprak bütünlüğü için bedel ödemeye hazırız'' dedi.

Güler, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen terör saldırısında şehit olan Piyade Er Mustafa Türkmen'in cenaze törenine katıldıktan sonra Gediz'de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de terör sorununun çözülmesini istediklerini söyledi.

CHP'nin terör sorununu çözümü için geçen günlerde bir adım attığını ifade eden Güler, şöyle konuştu:

''Terör sorununun çözülmesi gerektiğini söyledik. Bizim çözümümüzün hangi ilkelere dayandığı belli. Gerçekten herkes gibi 'analar ağlamasın, çocuklarımız artık ölmesin' diyoruz. Binlerce şehit vererek teröre çok yüksek bedel ödeyen Türkiye'nin, ulusal birliği ve toprak bütünlüğü için bedel ödemeye hazırız. Bu yönde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir ziyaret gerçekleştirdik. Şimdi MHP ve BDP ile görüşmeler yapılacak. Görüşmelerde eğer bir toplumsal uzlaşmaya varabilirsek, bizim ilkelerimiz çerçevesinde bu sorunu bitiririz. Bunun için yeterli araca sahip olduğumuzu düşünüyorum. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama yalnız Mustafa Türkmen'in ailesine düşmedi, bu ateş Türkiye'nin üzerine düştü. Aileye başsağlığı diliyorum. Artık bunlara son vermek için elimizden geleni yapacağız.''

Muhabir : Mehmet Altıntaş

Yayıncı : Deniz Açık
Kaynak: AA