Vali, Spor Salonunun Çatısını Test Etmek İçin İtfaiye Aracından Su Sıktırdı

Batman Valisi Ahmet Turhan, Beşiri ilçesinde kamu yatırımlarını denetlerken, kapalı spor salonunun çatı yalıtımını test etmek için itfaiye aracı çağırtarak, salonun çatısına su püskürtülmesini istedi.

Vali Ahmet Turhan, kaymakamlık lojmanı, 200 yataklı ortaöğretim kız öğrenci yurdu ve kapalı spor salonunu denetlemek için Beşiri’yi ziyaret etti. Beşiri Kaymakamı Üzeyir Yılmaz, Belediye Başkanı Sait Karabulut, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci ve Beşirililer ile birlikte kamu yatırımlarını denetleyen Vali Turhan, “Amacına uygun yapılmış, kaliteli, uzun ömürlü ve sağlam binalarda halkımıza hizmet üretmek başlıca amacımızdır.” diye konuştu.

Kaymakamlık lojmanı ve 200 yataklı öğrenci yurdunun inşaatını denetleyen Vali Turhan, gözüne çarpan aksaklıkların düzeltilmesini, çevre düzenlemesi ve ağaçlandırmanın da bir an önce başlatılmasını istedi. Vali Turhan, kapalı spor salonunu denetlerken yetkililerden itfaiye aracı istedi. Aracın gelmesinden sonra Turhan’ın talimatıyla su sıkılarak, çatının akıp akmadığı kontrol edildi. Bu arada, binanın çatısına su püskürtülürken ilginç görüntüler ortaya çıktı. Yapılan denemede su sızdırmayan binanın bir an önce bitirilmesini ve hizmet üretilmeye başlanması gerektiğini belirten Vali Turhan, tüm binaların güvenliğinin sağlanmasını istedi. Vali Turhan, denetlemeleri ardından Batman’a döndü.