Aldırmaz’dan 'Bölgesel İşbirliği' Ziyaretleri

“Bölgesel İşbirliği” çerçevesinde Osmaniye’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova coğrafyasının, nüfus ve potansiyel açısından İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci metropolü olduğunu söyledi.

Aldırmaz, “Çukurova olarak, İstanbul’dan sonra en büyük biziz. Birlikte hareket edersek hepimiz karlı çıkarız. Bu işbirliği inşallah hepimizi ayağa kaldıracaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adanalı işadamı Cemil Eryürek’le birlikte Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah’ı makamında ziyaret etti.

“Belediye Başkanımız Zihni Aldırmaz’ı Osmaniye’de ağırlamaktan mutluyuz” diyen Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, “Yıllar önce Osmaniye, Adana’nın ilçesiydi. 1996 yılından sonra il oldu. Ancak, Adanımızın, Osmaniye’yi unutması, Osmaniye’nin de Adana’dan kopması mümkün değil. Adana ile birlikte Türkiye’nin ekonomisinde, turizminde söz sahibi olmak istiyoruz. Tarımsal ürünlerin tanıtımında, Organize Sanayi Bölgesi’nin gelişmesinde; Adana’nın sanayide söz sahibi il olmasından dolayı, Adana ile birlikte hareket edebilirsek, Türkiye’de söz sahibi olacağımızdan eminim. Adana’yı unutmadık, unutmamız mümkün değil. Adana ile birlikte hareket edeceğimizden eminim. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Zihni Aldırmaz’ın Osmaniye’ye ziyaret etmesi bizi mutlu etti. Hoşgeldiniz diyor, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Osmaniye için zeytin ve zeytinyağı üretiminin son derece önemli olduğunun altını çizen Vali Cerrah, “Adana ve Osmaniye zeytin ve zeytinyağının önemini bilmiyordu. Osmaniye’de bunu harekete geçirdik. Zeytini ve zeytinyağını değerlendirmek lazım. Biz Osmaniye olarak Adana’ya açılabilirsek, tüm Türkiye’ye açılırız” dedi.

ALDIRMAZ: “HER ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPMALIYIZ” Çukurova coğrafyasına büyük önem verdiklerini vurgulayan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, “Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Kendileri Türkiye’de bir numaradır. Osmaniye’ye geldikten sonra bu ilimiz bir ivme kazandı. Sayın Valimizin vereceği her görevi yapmaya hazırız. Önümüzdeki yıl Portakal Çiçeği Festivali düzenleyeceğiz. Belki sert çekirdekli meyveler için de festival yaparız. Bu tür etkinliklerde siz Mehter Takımı’nı bize gönderirsiniz. Biz de belediyemizin bandomuzu, THM, TSM, halk oyunları ekiplerini Osmaniye’ye gönderebiliriz. Çukurova Devlet Senfoni Orkestramız da Avrupa’da söz sahibi. Bu işbirbirliği inşallah hepimizi ayağa kaldıracaktır” şeklinde konuştu.

Cerrah ve Aldırmaz, daha sonra birbirlerine çeşitli hediyeler verdiler.

Daha sonra Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’yı ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, burada da anı defterini imzaladı.

“Sizin başarınızı biliyoruz. Gücünüzü biliyoruz” diyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, burada da “Bölgesel İşbirliği”nin önemine değindi. Bu çerçevede diyaloğun artırılmasından yana olduklarını anlatan Aldırmaz, “Her türlü etkinliklerimizde birbirimizi destekleyebiliriz. Birlikte önemli etkinlikler hazırlayabiliriz. Kardeş, aile ilişkisi içerisinde olduğumuz zaman, bir bütünün parçası olarak birbirimize çok daha faydalı olabiliriz” dedi.

KARA: "BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ’ VE ‘ORTAK AKIL’ ÇABALARINI DESTEKLİYORUZ" Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara da, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın “Bölgesel İşbirliği” ve “Ortak Akıl” çabalarını takdir ettiklerini ve sonuna kadar desteklediklerini söyledi.

Gelişen, büyüyen Türkiye’nin; alt dinamiklerde lokomotif unsurlara ihtiyacının olduğunu kaydeden Başkan Kadir Kara, “Bölgesel olarak işbirliğini geliştirmemiz gerek. Sayın Belediye Başkanımız Adana’da ‘Ortak Aklı” esas alarak vizyon getirmiştir. Ortak Aklı kabul ediyoruz. Ortak Akla ihtiyacımız var. Çünkü değerlerimiz ortak. Kültür ve tarihsel açıdan buna ihtiyacımız var. Adana, bölgede etkin bir yerleşim merkezi. Osmaniye ve diğer il, ilçeler ‘Ortak Akıl’ anlayışıyla hareket edebilirsek, Bölgesel İşbirliği’ni geliştirebilirsek, ülkenin kalkınmasında önemli yararlar sağlayacağımızı düşünüyorum. Osmaniye olarak, Adanamızın ve onu temsil eden Büyükşehir Belediye Başkanımızın ortaya koyduğu bu vizyona sonuna kadar sahip çıkmaya hazırız. Her konuda işbirliği yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

Başkan Kadir Kara ile Zihni Aldırmaz, daha sonra birbirlerine çeşitli hediyeler verdiler.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, daha sonra Osmaniye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Karalar ile Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren’i de makamlarında ziyaret etti. Aldırmaz, bu ziyaretlerde de “Bölgesel İşbirliği”nin önemine değindi .
Kaynak: İHA