Görele'de, İlköğretim Öğrencilerinden Bilim Şenliği

Görele Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nca yıl sonu etkinliği kapsamında bilim şenliği düzenlendi.

Okul bahçesinde düzenlenen şenliğe Kaymakam Aykut Pekmez, İlçe Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Görele Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Küçükali, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Gürsel Bektaş, MHP Görele İlçe Başkanı Muhammet Demirbaş, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Melikoğlu, ilköğretim öğrencilerin bilim ve teknolojiye önem vererek, araştırmacı kişiliklerinin ön plana çıkarmasının güzel bir sonuç doğurduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Küçükali ise öğrencileri üretken, heyecanlı görmenin kendilerini ve aileleri çok mutlu ettiğine değinerek, ''Geleceğin bilim insanlarına ilham vermek için gerçekleştirilen bu etkinliğimiz yenileri için de güzel bir örnek teşkil etmiştir. Bir ülkede bilim ilerliyorsa ülkenin önü açılıyor demektir, çünkü bilimin olmadığı yerde gelişme olmaz. Bilimi ise insanlar yapacaktır. Bilim insanlarını yetiştirmek de bizim görevimizdir. Geleceğimizin varlık güvencesi olan öğrencilerimizi, ilköğretim çağından itibaren bilime alıştırmamız gerekiyor. Bilimle uğraşmanın zor ve sıkıntılı olmaması, zevkli çalışmalarla öğrencilerimize sevdirmemiz gerekiyor'' dedi.

Şenlik, öğrencilerin yaptıkları fen ve teknoloji, teknoloji tasarım, görsel sanatlarla ilgili etkinlikler hakkında bilgi vermelerinin ardından sona erdi .
Kaynak: AA