Türkiye, Nijerya'daki Bombalı Saldırıyı Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Nijerya’nın kuzeyindeki Kaduna Eyaleti’nin Kaduna ve Zaira şehirlerinde üç ayrı kiliseye eş zamanlı gerçekleştirilen ve 75’in üzerinde kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı saldırıları kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 17 Haziran 2012 tarihinde Nijerya’nın kuzeyindeki Kaduna Eyaleti’nin Kaduna ve Zaira şehirlerinde üç ayrı kiliseye eş zamanlı bombalı saldırı gerçekleştirildiği bildirilirken, "Türkiye, 75’in üzerinde kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bombalı saldırıları şiddetle kınamaktadır" denildi. Türkiye'nin, Müslüman toplumuna yönelik gerçekleştirildiği öğrenilen karşı saldırılardan derin endişe duyduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Dost ve kardeş Nijerya’nın Kuzey eyaletlerinde özellikle son 6 aylık dönemde yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına yol açan; din temelli çatışmaya dönüşme istidadı gösteren şiddet olaylarından duyduğumuz kaygı çeşitli vesilelerle dile getirilmiştir. Her türlü aşırıcılığa karşı mücadelede Nijerya devleti ve halkının yanında olmaya devam edecek olan Türkiye, Nijerya’da dini topluluklar arasında barışın sağlanması çağrısında bulunmaktadır. Bu saldırılardan ötürü Nijerya devletine ve halkına taziyelerimizi sunuyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. "
Kaynak: İHA