MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru Açıklama Yaptı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Reşat Doğru, Tokat'ta yoğun bakım ünitesindeki hasta ölümlerine ilişkin, ''Sekiz hastanın ölümünün çok yönlü olarak araştırılması gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

Tokat Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Doğru, bir soru üzerine, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki hasta ölümlerine ilişkin incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Yapmış olduğu görüşmelerde kendisine, hastaların aynı gün içerisinde çeşitli servislerde öldüğünün ifade edildiğini vurgulayan Doğru, ''Tıp Fakültesi çok büyük bir hastanedir. Tedavi edilmeyen hastaların çoğu burada tedavi ediliyor ve Tokat'tan başka yerlere nakiller yapılmıyor. Bu anlamda burası terminal bir hastane olarak değerlendirmelidir. Terminal bir hastanede tabi ölümler de oluyor, tedavi de olabilir. Ancak sekiz tane hastanın ölümünün çok yönlü olarak araştırılması gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Reşat Doğru, ''Sağlık Bakanlığı'ndan gelen bir heyet var mı-'' sorusuna ise, ''Sağlık Bakanlığı'ndan müfettişlerin geldiğini söylediler. Sağlık Bakanlığı'na tabi ki bağlıdır sağlık noktasında ama öncelikle birinci sorumlu üniversitedir. Üniversite kendi araştırmasını yapmalıdır. Sağlık Bakanlığı müfettişleri de araştırmasını yapmalıdır'' şeklinde konuştu.

Tokat'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı sorununun bulunduğunu dile getiren Doğru, ''Tokat'ta kene ısırması ile ilgili çok ciddi söylemler vardır. Bu göz ardı ediliyor. Esasında bu 8 hastanın ölümü ile beraber bu konunun ben gündeme gelmesini istiyorum. Özellikle tarlasında çalışan insan, tarlasında işine gücüne gitmeye korkuyor. İnsanlar yaz olması dolayısıyla daha serin yerlere gitmek istiyorlar ama insanlar pikniğe gitmekten korkuyorlar. Hatta Tokat'tan geçmek isteyen insanlar da, başka şehrin insanları da bir korku içerisinde Tokat'ta durmamaya veya burada mola vermemeye çalışıyorlar '' ifadelerini kullandı.

Doğru, keneyle ilgili çalışma yapılması gerektiğine işaret ederek, şunları aktardı:

''Tokat mutlaka, sağlık konusunda, kenenin araştırılması konusunda üs olmalıdır. Türkiye'nin bir çok yerinden uzmanlar buraya getirilmeli ve burada o uzmanlar çalışmalarını ortaya koymalı, dünyada çeşitli literatürdeki konular taranmalı ve dünyadaki çeşitli otoriteler de buraya gelmelidir. Burada bir merkez laboratuvarın da olduğu aşıya doğru giden bir süreç yaşanmalıdır ve aşı mutlaka bulunmalıdır. Ancak biz o zaman keneden kurtulabiliriz.''

Muhabir: Zehra Aydın

Yayıncı: Cemal Coşkun
Kaynak: AA