İKÇÜ Tıp Fakültesi'nde İlk Yıl Başarısı

İzmir'in dördüncü devlet üniversitesi olarak toplam 210 tıp ve sağlık bilimleri öğrencisiyle yükseköğretim hayatına 2011 yılında başlayan Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), 2012-2013 akademik takvimi için çalışmalarına şimdiden başladı.

107 öğrencisiyle ilk yılını tamamlayan İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, oldukça başarılı ve üst seviyede bir akademik takvim geçirdiklerini söyledi.

Tıp mesleğini tercih edecek gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Malas, özellikle tıbbın olmazsa olmaz ilkelerini içinde sindirmiş, insan sevgisi ve çalışma prensiplerini her şeyin üstünde gören gençlerin seçmesi gerektiğini belirtti.

Yeni bir üniversitenin yeni bir fakültesi olmalarına rağmen ilk yılda çok yüksek seviyede puanlarla öğrenci aldıklarını ifade eden Dekan Malas, “Tıp eğitimi açısından oldukça üst seviyelerde bir donanıma sahibiz. Öğrencilerimiz, protokolünün birinci yılını doldurduğumuz, bin 100 yataklı Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde teorik bilgilerini pratiğe dökme şansına sahip olarak eğitimlerini bütünleştirmektedir. Son derece donanımlı akademisyenlerimiz ve üst seviyelerdeki laboratuvar imkânlarının katkısıyla dört dörtlük bir öğretim yılı takvimini tamamladılar.” dedi.

Türkiye'deki tıp fakültelerinin en büyük sıkıntısının kadavra olduğunu fakat İKÇÜ Tıp Fakültesi olarak bu problemi yaşamamanın avantajıyla eğitime başladıklarını belirten Prof. Dr. Malas, “Temel tıp eğitiminde en çok sıkıntı yaşanan kadavra konusunda hiçbir eksiğimiz yok. İlk yılında her öğrencisinin bir mikroskobunun olduğu, her türlü maketine ve laboratuvar imkanlarına sahip bir fakülte olarak, Türkiye'deki öncü tıp fakülteleri arasında yer alacağız.” şeklinde konuştu.

Dekan Mehmet Ali Malas ayrıca uluslararası üniversite olma yolunda ilerleyen İKÇÜ'nün, yabancı öğrenci transferi konusunda da çalışmalarını hızlandırdığını söyledi: “İkinci bir bölüm açıp İngilizce tıpla yurtdışından öğrenci almayı hedeflemekteyiz. Rakam olarak hedefimiz, sınıfın yüzde 50'sinden fazlasının yabancı uyruklu öğrenci olmasıdır. İlk etapta Balkan, Akdeniz ve Ortadoğu ülkeleriyle Türk cumhuriyetlerini hedef ülkeler olarak belirledik.”