'azerbaycan Kültür Günleri' Açılış Töreni

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu yıl Azerbaycan başta olmak üzere birçok Türk dili konuşan ülkenin, kardeş devletin 20. bağımsızlık yıldönümünü kutluyoruz.

Bugün bu bağımsızlık yıldönümünde yapılan törenlerin en anlamlılarından bir tanesi. Kardeş bir halkın kültür haftası, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkentinde açılıyor" dedi.

'Azerbaycan Kültür Günleri'nin açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebulfes Garayev ve çok sayıda davetlinin katılımıyla CerModern Sanatlar Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından bir konuşma yapan Bakan Günay, "Azerbaycan'la biz aslında aynı milletiz" diyerek, Azerbaycan başta olmak üzere birçok Türk dilini konuşan kardeş ülkenin 20. bağımsızlık yıldönümünü kutladıklarını ifade etti.

Bakan Günay, 10-20 yıl önce bağımsız devletlerin bir çatı altında çeşitli etkinliklerde bulunmasının bir hayal olduğunu dile getirerek, "Şimdilik siyasi, ekonomik, kültürel alanlarda yakın işbirliği içerisindeyiz. Umut ediyorum ki ileride kültür alanından yola çıkarak bütün öteki alanlardaki işbirliklerimiz bir gün mutlaka daha üst seviyeye çıkacaktır. Aramızdaki kültür köprüleri, bu bağımsız devletlerin yerine çok daha geniş alanlarda işbirliği yapmasını ve dünyanın medeniyet ufkundan Atatürk'ün sözünde olduğu gibi 'Yeni bir güneş gibi doğmasını' mutlaka gerçekleştirecektir" diye konuştu.

Kaynak: İHA